Începe școala! Mai multe instituții de învățământ din județ nu au autorizație de securitate la incendiu


scoalaMai bine de 100 de corpuri de clădire din județul Brașov nu au autorizaţie de securitate la incendiu! Este concluzia controalelor efectuate în ultima perioadă de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Brașov în unităţile de învăţământ.

Inspectorii au descoperit în unle sedii de şcoli şi nereguli şi au dat amenzi, dar şi avertismente.

„103 corpuri de clădire din 66 unități de învățământ nu dețin autorizație de securitate la incendiu. În urna acestor controale comune au fost aplicate 9 amenzi în cuantum de 10.000 lei fiecare, pentru nedeținerea autorizației de securitate la incendiu. Au fost aplicate amenzi și primăriilor și școlilor, atât în mediul rural cât și urban“, ne-a declarat marior Ciprian Sfreja, ISU Brașov.

În primăvara acestui an, s-a decis ca obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu pentru şcoli să fie în responsabilitatea primăriilor. Ministerul Educaţiei i-a degrevat pe directorii unităţilor de învăţământ de obţinerea autorizaţiei de asigurare la incendiu atunci când depun actele pentru autorizarea şcolii. În cadrul aceleiaşi Ordonanţe este specificat şi faptul că termenul pentru obţinerea autorizării şi acreditării de către toate instituţiile de învăţământ de stat sau privat a fost prelungit.

“Unităţile de învăţământ şi componentele organizatorice înfiinţate fără parcurgerea etapelor acreditării, precum şi furnizorii de educaţie care au depăşit termenul prevăzut de art. 31 lit. C) din Ordonanţa de urgenţă nr. 75/ 2005 privind asigurarea calităţii educaţiei, aprobată cu modificări prin Legea 87/ 2006, cu modificările şi completările ulterioare au obligaţia de a declanţa şi de a se supune procesului de evaluare externă periodică sau în vederea acreditării, după caz, în vederea asigurării calităţii educaţiei, în termen de cel mul tun an, calculat de la data de 31 august 2019”.


reclama Cafe Duo
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.