Incidență ridicată în comuna Comăna. Se mobilizează forțele de ordine


Incidența cazurilor de coronavirus în comuna Comăna a crescut foarte mult în ultimele zile. Ultima statistică, realizată de DSP Brașov, arată o incidență de peste 8 la mie în această comună.
Având în vedere evoluția incidenței cumulate a cazurilor de COVID-19 din unitatea administrativ-teritorială Comăna, precum și sesizarea transmisă de Direcția de Sănătate Publică Brașov, dar și ca urmare a semnalărilor venite de la cadrele medicale din comună, prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a avut luni, 5 aprilie, discuții cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Grupării Mobile de Jandarmi și reprezentanți ai Primăriei Comăna.
Prefectul a solicitat suplimentarea acțiunilor de monitorizare și control al respectării măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2 în comunitate.
Astfel, forțele de ordine vor mobiliza efective mărite, care vor intensifica verificările, în colaborare cu reprezentanții Primăriei și Comitetului Local pentru Situații de Urgență Comăna, în toate satele aparținătoare: Comăna de Jos, Comăna de Sus, Crihalma şi Ticuşu Nou.
În comuna Comăna sunt înregistrate 27 cazuri de COVID-19, la o populație de 3.151 de locuitori, incidența cumulată fiind de 8,57 la mie.
,,Cele 27 de persoane depistate pozitiv sunt din toate cele 4 sate ale comunei, nu pot spune că există un focar anume. Dar mai avem cam încă tot atâtea persoane declarate contacți direcți ai celor infectați. Au fost suplimentate trupele de jandarmi la noi în comună, care au menirea să verifice dacă populația respectă măsurile din starea de alertă. Este de așteptat ca în viitorul apropiat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență să dea o hotărâre de carantinare a comunei, ceea ce înseamnă că vor fi restricționate intrările și ieșirile din comună, adică ele vor mai fi posibile numai pentru situații bine întemeiate și pe bază de declarație”, a declarat primarul Viroel Grusea.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.