Întors din Canada, ÎPS Laurenţiu a resfinţit biserica din Ucea de Sus. Lăcaşul de cult a primit un al doilea hram


Biserica „Buna Vestire” din satul Ucea de Sus a fost resfințită duminică, 8 iulie, de către Mitropolitul Ardealului, proaspăt întors dintr-o vizită efectuată în Canada. Alături de ierarh s-a aflat un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte starețul Mănăstirii „Constantin Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus – arhimandritul Atanasie Roman, protopopul de Făgăraș 1 – Marius Corlean, parohul de la Ucea de Sus – Alexandru Stanciu și alți slujitori ai sfintelor altare.

Credincioșii din parohie au participat în număr mare la slujba de resfințire, alături de ei adunându-se și numeroși fii ai satului veniți de peste hotare.

Ierarhul a târnosit locașul de cult la exterior cu Sfântul și Marele Mir, l-a stropit cu apă sfințită, iar la interior a resfințit și înveșmântat Sfânta Masă, a sfințit catapeteasma și pictura interioară. IPS Laurențiu a sfințit apoi și un altar de vară aflat în apropierea locașului de cult.

biserica Ucea

La slujba de resfințire, biserica a primit un al doilea ocrotitor – pe Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei.

Credincioșii au avut posibilitatea să intre în Sfântul Altar pentru a se închina și a cinsti capul Sfântului Andrei Șaguna, adus într-o raclă de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.

Pentru întreaga activitate pastoral-misionară și administrativă din cei 12 ani de slujire la Ucea de Sus, părintele Alexandru Stanciu a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor.

Foto: Mitropolia Ardealului

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.