ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei, confirmat cu coronavirus


  • Grupul de Comunicare Strategică a confirmat informaţia potrivit căreia Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen, a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

 

ÎPS Pimen a fost transportat azi noapte la Institutul Matei Balş cu simptome de pneumonie severă.

Testul de coronavirus a fost efectuat după ce prelatul a început să se simtă rău, fiind transportat la spital, şi o radiografie pulmonară a arătat că plămânii sunt afectaţi. Nicio persoană dintre cele care s-au aflat în contact cu acesta nu are simptome în acest moment.

În Suceava sunt peste 2.000 de cazuri de coronavirus, fiind judeţul cu cea mai mare transmitere comunitară din România.

ÎPS Pimen a început să se simtă rău de joi, 16 aprilie, potrivit Adevărul. Atunci ar fi participat la o ceremonie religioasă în aer liber, cu toate că afară ningea. Totodată, arhipiscopul a oficiat, împreună cu alţi preoţi şi călgări de la biserica Sf. Gheorghe a mănăstirii „Sfântul Ioan”, din municipiul Suceava, ceremonia religioasă din noaptea de Înviere. Cel mai probabil toţi călugării lăcaşului de cult vor trebui să facă testul pentru depistarea COVID-19. D

irecţia de Sănătate Publică va face o anchetă epidemiologică la mănăstire.

ÎPS Pimen s-a născut pe 25 august 1928, în localitatea Brebănu, din judeţul Buzău. Este arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor din 1991.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.