ISU: educație rutieră în școli


scoalaÎn liceele din județul Brașov se va face educație rutieră în următorul an școlar, 2018-2019. Cadrele ISU Brașov vor desfășura o serie de activități de informare și conștientizare în mai multe licee din județ, cu privire la efectele negative ale comportamentului teribilist în trafic, ale consumului de alcool și droguri la volan.

Obiectivele proiectului îi privesc atât pe elevi, prin responsabilizarea acestora în vedere adoptării unui comportament preventiv în calitate de participanţi la trafic, cât şi pe cadrele didactice pentru asigurarea continuităţii transmiterii mesajelor preventive în rândul elevilor.

Personalul de intervenţie, atât al instituţiei noastre, precum şi colegi din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere al  I.P.J. Braşov, implicat direct în gestionarea situaţiilor de urgenţă provocate de evenimentele rutiere, participă la aceste întâlniri şi le prezintă metode de acordare a primului ajutor în caz de accidente, informaţii preventive, dar şi mărturii şi întâmplări trăite la aceste intervenţii.   Aceste activități vor avea loc în mai multe instituții de învățământ, deoarece unul din scopurile proiectului fiind acela ca informațiile să ajungă la un număr cât mai mare de adolescenți.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.