La Părău, a fost inaugurat cel mai mare parc fotovoltaic cu panouri care se mișcă după soare din România


  • Asociația Industriei Fotovoltaice din România (RPIA) a organizat a doua ediție a Solar Open Day, un eveniment dedicat promovării energiei solare și metodelor de producție sustenabile. Această ediție a avut loc la Părău, unde parcul fotovoltaic deținut de Econergy și  compania franceza de investiții RGREEN INVEST Romania, a fost inaugurat.

foto: economica.net

Parcul fotovoltaic de la Părău este codeținut de investitorul isaraelian Econergy și fondul francez de investiții în energie regenerabilă RGreen. Cu o suprafață de 113 de hectare și un cost total de 65.5 de milioane de euro, proiectul vă genera energie electrică pentru a alimenta aproximativ 70.000 de locuințe pe an. Cu o capacitate totală instalată de 92MW, Părău este în prezent cel mai mare parc fotovoltaic din România echipat cu trackere, data fiind topografia sa unica.

,,Parcul solar de la Parau este cel mai mare parc cu trackere din Romania, mecanism care permite panourilor sa își schimbe poziția în funcție de soare.  Daca ni se creează condițiile favorabile din punct de vedere legislativ, noi putem să construim. Energia fotovoltaică este tehnologia cu cel mai rapid deployment, ce poate avansa cel mai repede de la stadiul de proiect la momentul injectării în rețea“, a spus  Andrei Manea, Director Executiv RPIA.

,,Suntem încântați să găzduim o noua ediție a evenimentului Solar Open Day, împreună cu partenerii noștri de seama de la RPIA. Pe agenda noastră se afla în mod constant implicarea in comunitate și creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța energiei regenerabile. Cu această oportunitate, le mulțumesc stimabililor noștri parteneri de la RGREEN INVESTMENTS pentru încrederea și sprijinul lor în operarea celor 92MW la Părău și pentru că sunt o parte integrantă a lungului nostru drum în domeniul energiei regenerabile din România și din întreaga Europă. Suntem entuziasmați sa amintim de proiectele noastre viitoare, care vor alimenta și mai multe județe din România până la sfârșitul anului 2024 și mai departe. Să ne bucurăm de cat mai multe evenimente de acest tip și de toate realizările care vor urma!”, a declarat Bogdan Asanache, Country Manager Econergy Romania.

Asociația Industriei Fotovoltaice din România (RPIA) reprezintă vocea industriei fotovoltaice si interesele sectorului solar și ale partenerilor săi din lanțul valoric asociat, susținând dezvoltarea unei piețe energetice sustenabile și competitive.

Econergy este un producător independent de energie (IPP) de top, care operează pe șase piețe cheie: România, Italia, Marea Britanie, Spania, Polonia și Grecia. Proiectul de dezvoltare constă în 8,2 GW de energie eoliană și solară fotovoltaică în diferite stadii de dezvoltare și 7,6 GWh de stocare. Compania operează pe întregul lanț valoric al energiei, de la dezvoltare până la construcție și operare, specializându-se în proiecte de energie regenerabilă la scară utilitară.

Toate detaliile le puteți citi pe Econonica,net – CLICK AICI
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.