Lecție de patriotism. Momentul în care Dumitru Flucuș a devenit deputat îmbrăcat în port popular


Fostul primar al comunei Șinca Nouă a depus luni jurământul de parlamentar. Momentul său în Parlamentul României a fost unul special, întrucât a ținut foarte mult ca la prima ședință solemnă a Parlamentului să participe îmbrăcat în portul specific comunei sale.

,,Eu, Dumitru Flucuș, deputat ales în Circumscripția Electorală nr. 8 Brașov, jur credință patriei mele România, jur să respect Constituția și legile țării, jur să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a României. Jur să îmi îndeplinesc cu onoare mandatul încredințat de popor. Așa să îmi ajute Dumnezeu”, a fost jurământul pe care l-a depus Dumitru Flucuș.

Înainte de a intra în Parlamentul țării, Dumitru Flucuș a fost 18 ani primar în comuna Șinca Nouă.  Comuna a existat până în anii ’70 ca enitate administrativă de sine stătătoare, după care a fost alipită altei comune. După reînfiinţarea sa, acum 18 ani, un singur primar a condus-o, până în prezent. Avea 36 de ani când a fost ales prima oară în această funcţie. Şinca Nouă şi-a pierdut statutul de comună din 1968 şi până în anul 2002, timp în care a fost sat aparţinător comunei Poiana Mărului. În 2002 a devenit din nou comună şi la primele alegeri din secolul XXI a fost votat ca primar Dumitru Flucuş. El a rămas primar până în decembrei 2020, când a fost ales deputat în Parlament, din partea Partidului Național Liberal.

 

(Cristina Cornilă)

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.