Mai mulți elevi au primit rechizite și ghiozdane noi


Elevii din clasele V-VIII, care învață la Școala Gimnazială Ovid Densușianu și la Colegiul „Aurel Vijoli“, au primit rechizite noi în cadrul proiectului „Accesul egal al grupurilor vulnerabile la educație și sănătate“, derulat de Fundația Comunitară „Țara Făgărașului“, Primăria Făgăraș și Asociația Romilor din Făgăraș.

 Multe familii din Făgăraș cu venim minim își permit cu greu rechizitele pentru copii. Tocmai din acest motiv, în ajutorul lor au venit autoritățile locale, care au implementat proiectul „Accesul egal al grupurilor vulnerabile la educație și sănătate“. Cu ajutorul acestuia, preșcolarii și școlarii din Făgăraș, din zonele defavorizate, pot fi în rând cu ceilalți copii și se pot bucura de noile ghiozdane și rechizite primite.

Până acum, preșcolarii și elevii din clasele pregătitoare și până în clasa a IV, de la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu“ – cartierul Galați, și Colegiul „Aurel Vijoli“, au primit pachete cu rechizite. Iar zilele trecute și cei din clasele V-VIII s-au bucurat de ghiozdane, caiete și cărți noi. „Problemele cu care se confruntă familiile cu venituri mici care au copii școlari sunt numeroase. Tot mai mulți părinți trec cu greu de perioada începerii anului școlar, când sume mari de bani se duc pe achiziționarea rechizitelor. În cazul familiilor cu mulți copii și cu o sursă minimă de venit, suma de bani dată pentru a asigura necesarul de rechizite școlare este de câteva sute de lei. Tocmai din acest motiv am reușit și acum să ajutăm 20 de copii de la clasele V-VIII, de la cele două instituții de învățământ, să aibă rechizite noi pentru școală. Și ne bucurăm că proiecutl nostru a fost un succes“, a spus Ionuț Androne, coordonator APRPE Brașov.

Proiectul „Accesul egal al grupurilor vulnerabile la educație și sănătate“ este cofinanțat de Primăria Făgăraș, iar valoarea totală a proiectului este de 43.280  lei.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.