Sâmbăta de Sus. Măsurile luate de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență


De astăzi, timp de 14 zile, Sâmbăta de Sus intră în carantină. Luni seara a avut loc și o ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, care a luat o serie de măsuri menite să oprească răspândirea virusului.

Morariu Nicolae – primar Sâmbăta de Sus

„În mare parte sunt cam aceleași cu cele din perioada stării de urgentă, anume circulația peroanelor se face doar pe bază de adeverință, se restricționează accesul la magazinele alimentare în funcție de suprafața acestora. Din cauza carantinarii localității, accesul în comună se face doar pe trei drumuri: către/dinspre Lisa, Drăguș și Sâmbăta de Jos, restul drumurilor fiind blocate. Vă rugăm să evitați pe cât posibil deplasările în această perioadă și întâlnirile cu alte persoane, depinde doar de noi să trecem cu bine peste această perioadă. Noi suntem la dispoziția dumneavoastră prin Centrul de Permanență pe care l-am organizat la sediul primăriei pentru această perioadă, de la orele 08.00 până la orele 22.00. Dacă sunteți în izolare sau bolnavi sau dacă pur și simplu aveți nevoie de orice, alimente sau medicamente noi vă putem achiziționa. Numerele de telefon sunt 0268246901 și 0746133868. Vă mulțumim și aveți grija de voi!”, a adăugat primarul comunei Sâmbăta de Sus, Nicolae Morariu.

Ultima raportare a Direcţiei de Sănătate Publică Braşov (DSP), cea de luni, 16 noiembrie, plasează comuna Sâmbăta în topul localităţilor din judeţ în ce priveşte incidenţa cazurilor de Covid-19 la mia de locuitori, pe ultimele 14 zile. Sâmbăta de Sus se află pe locul I, cu cea mai ridicată incienţă – 13,25/mie.

Incidenţa atât de ridicată este dată şi de faptul că această comună este formată doar dintr-un singur sat şi o zonă turistică. Raportate la puţinii locuitori pe care îi numără, aceste cazuri de Covid par copleşitoare.

Următoarea localitate din judeţ, în acest top al incidenţei cazurilor de Covid-19. este la o distanţă considerabilă de Sâmbăta de Sus: comuna Sânpetru cu 8,82/mie.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.