Măști gratuite pentru anumite categorii de făgărășeni, de la Direcția de Asistență Socială


  • Persoanele defavorizate din municipiul Făgăraș primesc, în această perioadă, măști gratuite, pe care le pot ridica de la Direcția de Asistență Socială Făgăraș, conform O.U.Guvern nr.78/2020.

140 de mii de măști chirurgicale au ajuns, acum aproape o lună, la Direcția de Asistență Socială Făgăraș pentru mai multe categorii de făgărășeni. Persoanele îndreptățite să primească măști, conform OUG OUG nr. 78/2020, sunt persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, persoanele din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, persoanele beneficiare ale sistemului public de pensii, cu pensii în valoare de până la 800 lei inclusiv (exemplu pensie urmaș, pensie invaliditate sau pensie socială) și persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţii sociale.

Până acum, potrivit reprezentanților Direcției de Asistență Socială Făgăraș, au fost distribuite doar jumătate din totalul celor primite de la Guvern. „Am primit 140.000 de măști chirurgicale de la Direcția de Sănătate Publică Brașov, pe care să le distribuim categoriilor vulnerabile din Făgăraș. Până acum făgărășenii beneficiari ai ajutorului social, dar și cei care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei, au venit la sediul nostru și au ridicat măștile care li se cuvin. Fiecare a primit o cutie care conține 50 de măști“, a declarat Gheorghe Harabagiu, șef birou Direcția de Asistență Socială Făgăraș.

În schimb, pensionarii făgărășeni, care au o pensie până în 800 de lei, nu s-au prea înghesuit să vină la sediul Direcției de Asistență Socială din Făgăraș. Potrivit reprezentanților Direcției, din 1.000 de făgărășeni care fac parte din această categorie, doar 300 au venit până acum să își ridice măștile. „Avem o bună colaborare cu Poșta din Făgăraș, tocmai din acest motiv am rugat poștașii să anunțe această categorie de persoane din Făgăraș să se prezinte la sediul nsotru penru a ridica măștile. Chiar și așa, din 1.000 de pensionari cu pensii până în 800 de lei, au venit la noi doar 300. Pe această cale îi rugăm pe cei care nu au reușit să se prezinte la noi să vină și să ridice măștile la sediul nostru din Tudor Vladimiresuc. În cazul în care nu pot să ajungă, pot trimite o altă persoană la noi, împreună cu un cupon de pensie și cu un act doveditor“, a mai adăugat Gheorghe Harabagiu.

Numărul estimat al persoanelor care ar trebui să primească măști gratuite în municipiul Făgăraș este de aproximativ 1500.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.