Meserii cu facultate de 2 ani, în noua Lege a Educaţiei


Facultatea de 2 ani ani revine în România. Cursurile scurte din sistemul universitar sunt soluţia pentru tinerii care vor să obţină rapid o diplomă cu care să îi angajeze. Ideea apare în noua Lege a educaţiei, ca soluţie pentru criza de specialişti de pe piaţa muncii. Orice universitate poate organiza astfel de programe, în afară de Medicină, Drept şi Arhitectură.

Ingineri, bibliotecari, economişti sau informaticieni sunt câteva dintre domeniile universitare care vor avea şi cursuri de scurta durată. 2 ani şi 60 de credite acumulate. Plus practică pentru toti studentii.

,,Reînfiinţăm ciclul scurt de admitere cu diplomă de Bacalaureat, companiile mari au solictat asta, în special IT, au nevoie nu de licență, dar au nevoie de un nivel intermediar de învățământ superior, este o tendință europeană și există facilități fiscale pentru operatorii economice pentru dual”, a spus Ligi Deca, Ministrul Educaţiei, citată de Observator.

Cererea de pe piaţa muncii este mare, mai ales în domeniul ştiinţelor exacte.

Legea spune că tinerii pot continua cu studiile de licenţă standard şi după acest ciclu scurt, dar cu o singură condiţie: să treacă examenul de admitere de la facultatea aleasă.

 Articole similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.