Miercuri se va finaliza plantarea puieţilor de salcâm la Şercaia


  • 40.000 de puieți de salcâm s-au plantat în comună în acest an!

În ultimele săptămâni, în comuna Șercaia s-au plantat salcâmi. Acțiunea s-a desfășurat cu mici întreruperi cauzate de condițiile meteorologice, iar anul acesta este al 12-lea an în care această administrație locală a făcut împăduriri. În cei 11 ani de până acum, în comuna Șercaia s-au plantat în jur de 450.000 de puieți.

primarul comunei Șercaia – Cristinel Paltin

,,Am făcut plantările cu angajaţi voluntari din Şercaia. Am primit tot felul de oferte de la firme specializate în împăduriri, din afara judeţului, dar am preferat să plătim oamenii noştri de la noi din comună. Am cumpărat de la o pepinieră din Satu Mare un număr de 40.000 de puieți de salcâm, cu 50 de bani bucata. I-am plantat de-a lungul pârâului Șinca, atât pe partea de intravilan, cât și în extravilan. Mă aștept ca rata de prindere să fie undeva pe la 80%”, a declarat primarul Cristinel Paltin.

În concret, anul acesta acţiunea de plantare a puieţilor s-a desfăşurat cu precădere între localităţile Şercaia şi Hălmeag.

Primăria Şercaia se află probabil în topul administraţiilor din ţară la capitolul plantări, pentru că timp de peste un deceniu nu a fost an în care la Şercaia să nu se planteze puieţi. Nici anul acesta nu a făcut excepţie: 40.000 de salcâmi prind acum rădăcini în pământul comunei. Ca de fiecrae dată, zonele alese pentru micile împăduriri sunt cele neproductive, de regulă pe marginea apelor.

Miercuri, 19 mai a.c., este ultima zi din anul acesta în care angajaţii zilieri ies la plantat ultimii puieţi.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.