Ministrul Sănătăţii şi-a dat demisia


Victor Costache, Ministrul Sănătăţii, şi-a dat demisia în plină pandemie de coronavirus, scrie Mediafax.

Ludovic Orban va face declaraţii în scurt timp de la Guvern.

Costache făcea ieri declaraţii despre testele care trebuie să ajungă în spitale. „Din informaţiile pe care le avem sunt aproape 180.000 de teste care trebuie să ajungă până la sfârşitul acestei săptămâni. Contractul e mult mai mare şi pe lângă iniţiativa Unifarm sunt şi alte piste. necesarul identificat e undeva între un minim de 2 milioane şi un maxim de 5 milioane.  (…) Am pregătit un protocol cu domnul Streinu Cercel, care va fi validat, program inovativ de tipul celor din Coreea de Sud şi să testăm toţi cetăţenii din Bucureşti, cu echipe mobile de testare, door to door (n.r.- din uşă în uşă)”, a declarat Victor Costache, în cadrul unui interviu la Adevărul Live.

Ludovic Orban va face o conferinţă de presă la ora 10.30, când cel mai probabil va anunţa retragerea lui Victor Costache din funcţia de ministru.

Reamintim că, miercuri, şi-a dat demisia şi Anca Bertea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov. Bertea a precizat că „instituţia nu era pregătită nici când era bine, ca să nu vorbim de situaţia actuală”.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.