Mitropolitul a liturghisit la Mânăstirea Cârţişoara. Au fost aduse moaştele lui Andrei Şaguna


Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a liturghisit în Duminica a patra din Postul Mare la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din comuna Cârțișoara, județul Sibiu. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu duhovnicul așezmântului monahal, protosinghelul Dimitrie Papacioc, iar răspunsurile liturgice au fost date de maicile din obștea monahală condusă de stareța Siluana Ciupitu.

Credincioșii din comunitățile apropiate de mănăstirea sibiană au participat la liturghia arhierească și au primit binecuvântare pentru a continua această perioadă premergătoare Sfintelor Paști.

În cuvântul de învățătură, IPS Mitropolit Laurențiu a tâlcuit Evanghelia citită la Sfânta Liturghie și i-a îndemnat pe credincioși să se apropie de Sfintele Taine în această perioadă de post.

„Sfânta Evanghelie de astăzi ne prezintă trei minuni săvârșite de Mântuitorul Iisus Hristos: prima minune a fost convertirea tatălui, prin dobândirea credinței adevărate și statornice, care a însoțit cererea lui, a doua minune a fost tămăduirea fiului său prin izgonirea duhului necurat, iar a treia minune a fost vindecarea ucenicilor de îndoiala credinței lor, arătându-le cele două căi de întărire a credinței și de biruire a celui rău, rugăciunea și postul. Rugăciunea și postul întăresc credința noastră, devenind arme împotriva celor mai viclene duhuri necurate. Numai de smerenie și de prezența lui Dumnezeu în om se tem demonii și pot fi alungați”, a subliniat ierarhul.

Credincioșii au avut posibilitatea la final să închine moaștelor Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, aduse de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.

Foto: Mitropolia ArdealuluiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.