Mitropolitul Ardealului a resfințit Catedrala din Windsor, Canada


ÎPS Laurenţiu Streza s-a aflat în Canada în perioada 29 iunie – 2 iulie, ocazie cu care a participat la mai multe manifestări duhovniceşti.

Astfel, vineri, 29 iunie, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu Preasfințitul Ioan Casian, Episcopul Ortodox Român al Canadei, în Catedrala „Sfântul Gheorghe” din Windsor, după care a urmat un „Te Deum”.

Mai apoi, ÎPS Laurențiu Streza a susținut conferința intitulată „Unitatea de credință și neam. Centenarul Marii Unirii”. Mitropolitul a evidențiat în conferință legăturile bisericești din Țara Românească și Moldova cu Transilvania, realizarea și circulația cărților bisericești, cultivarea unitătii de credință și neam prin slujirea cultică, jertfirea slujitorilor Bisericii în mărturisirea unitătii de credință și neam, reprezentarea Bisericii în actul Unirii din 1918, Sfântul Ierarh Andrei Șaguna – Mitropolitul Transilvaniei, semnificația Catedralei Mântuirii Neamului.

Duminică 1 iulie, Mitropolitul Ardealului a resfințit Catedrala „Sfântul Gheorghe” din Windsor împreună cu PS Episcop Ioan Casian, iar luni, 2 iulie,  cei doi ierarhi au liturghisit la hramul Bisericii „Sfântul Ștefan cel Mare” din Oshawa, unde preot paroh este părintele Petre Busuioc.

Canada

Foto: Mitropolia Ardealului
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.