Preotul Ionuț Cioacă de la Dridif a fost hirotesit iconom stavrofor


Credincioșii Parohiei Dridif au primit, duminică, binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei” din vechiul sat aflat în Țara Făgărașului și a binecuvântat cu apă sfințită lucrările efectuate în ultima perioadă la acest locaș de cult.

Prin eforturile comunității parohiale, cu sprijinul binefăcătorilor, locașul de cult ctitorit de ieromonahul Antonie Hoarște în anul 1868, în vremea păstorii Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, a fost înfrumusețat și dotat cu toate cele necesare oficierii sfintelor slujbe și pe timp de iarnă.

După slujba de binecuvântare, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor slujitor din care au făcut parte protopopul de Făgăraș, Mihai-Iulian Boac, parohul Ionuț Cioacă și alți slujitori ai sfintelor altare.

Racla cu moaştele Sfântului Andrei Şaguna, la Dridif

În cuvântul de învățătură de la finalul Sfintei Liturghii, IPS Mitropolit Laurențiu le-a prezentat credincioșilor principalele învățături ale Evangheliei citite în această duminică.

„Evanghelia de astăzi ne arată trei lucruri foarte importante. Întâi de toate, să nu ne lăudăm că suntem credincioși, dacă credința noastră nu este întemeiată pe iubirea lui Dumnezeu. Dacă vrei să-L iubești pe Dumnezeu cu adevărat, trebuie să-I împlinești poruncile și dacă împlinești poruncile, după cum spune Sfânta Scriptură, cel care zice că iubește pe Dumnezeu și urăște pe aproapele este mincinos. Deci, trebuie să-L iubim pe Dumnezeu și să-L iubim pe aproapele nostru. A doua învățătură este că, indiferent câte uneltiri ale demonilor și indiferent câți demoni ar veni în calea noastră, noi avem o șansă foarte mare de a ne întâlni cu Hristos și de a-i alunga pe acești demoni care n-au putere asupra noastră, pentru că n-au avut putere nici măcar asupra unei turme de porci. În al treilea rând, fiecare dintre noi avem șansa de a deveni misionari, vestitori. Cuvântul cu care trebuie să plecăm de aici, binecuvântarea cu care plecăm din biserică astăzi este această trimitere: duceți-vă și spuneți cât bine ne-a făcut nouă Dumnezeu!”, a subliniat ierarhul.

Preotul paroh Ionuț Cioacă a fost hirotesit iconom stavrofor, în semn de apreciere a activității pastorale și administrative din comunitatea de la Dridif. Mai mulți binefăcători care au sprijinit comunitatea parohială la înfrumusețarea bisericii au primit acte de cinstire din partea ierarhului.

Părintele paroh Ionuț Cioacă i-a mulțumit ierarhului pentru binecuvântare și tuturor credincioșilor pentru sprijinul acordat în ultima perioadă.

Credincioșii din Dridif au avut posibilitatea să aducă cinstire Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, ctitor și ocrotitor al bisericii din satul făgărăşean, prin închinarea la racla în care se păstrează capul acestui sfânt ierarh.

 

Sursa: Mitropolia Ardealului

 

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.