Muzeul Ţării Făgăraşului, preferat de elevi în ,,Săptămâna Verde”


Elevi şi profesori din toată ţara au trecut pragul Muzeului ,,Valer Literat” din Cetatea Făgăraş, în timpul săptămânii trecute, numită ,,Săptămâna Verde”. În timpul acestei săptămâni, dascălii au pregătit pentru elevi activităţi diferite faţă de cele de la clasă, cum ar fi voluntariat, lecții în aer liber, dezbateri sau excursii. Astfel, grupuri de elevi din toată România au ajuns în vizită la muzeul din Făgăraş.

,,Suntem bucuroși să vă anunțăm că în timpul programului ,,Săptămâna Verde”, Cetatea nostră a primit un număr impresionant de vizitatori – peste 5000! Ne-am bucurat să primim grupuri de copii din toate zonele țării, de la gimnaziu până la liceu, peste 80 de grupuri însoțite de cadre didactice. Mulți dintre ei au fost interesați și dornici să învețe despre istorie și cultura noastră. Mulțumim tuturor celor care ne-au vizitat și suntem recunoscători pentru că ați ales să petreceți timpul la noi în Cetate. Vă promitem că vom continua să aducem experiențe unice în muzeul nostru și să vă încântăm cu fiecare vizită”, au declarat reprezentanţii Muzeului ,,Valer Literat”.

Cetatea Făgăraş este cea mai impunătoare construcţie a zonei noastre. Lucrările la ridicarea acesteia au început la sfârşitul secolului al XIV-lea şi au durat până la mijlocul secolului al XVII-lea. Înaintea Cetăţii, pe exact acelaşi loc, a existat o fortificaţie din lemn înconjurată de un şanţ şi un val de pământ.
Cetatea Făgăraş este în acest moment singura din ţară cu un pod rabatabil deasupra şanţului de apărare. Este vorba de podul de pe latura de est, un pod carosabil lat de aproape 4 metri și lung de 50 de metri, cu o parte ridicătoare de 6 metri, care este poziționată undeva la mijlocul podului.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.