Ninsoare și lapoviță la Făgăraș. Cum va fi vremea


O masă de aer polar a intrat în țara noastră noaptea trecută. Au fost emise deja coduri galbene, portocalii și chiar roșii de vreme rea, cu ninsori și viscol la munte.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru astăzi (marți, 28 martie). Specialiștii atenționează că vremea o să se răcească, iar temperaturile zilei vor fi mai mici în toată țara.

Vremea s-a schimbat radical încă din această noapte, iar de dimineață a început să ningă și la Făgăraș, pe pământ s-a depus un strat subțire de zăpadă. Mercurul din termometre a arătat minus un grad Celsius.

În acest moment ninge ușor și în majoritatea zonelor montane din județele Brașov, Sibiu, Mureș, Harghita și Covasna, spun reprezentanții DRDP Brașov.

Meteorologii au anunțat că temperaturile maxime ale zilei vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade şi minime între -7 şi 3 grade. Cerul va fi temporar noros şi se vor semnala precipitaţii slabe, ninsori la munte, mixte (ploaie, lapoviţă şi ninsoare) local în vest, centru şi nord şi sub formă de ploaie şi trecător lapoviţă pe arii restrânse în celelalte zone.

Pe parcursul zilei și al nopții, vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze de 50…65 km/h şi izolat peste 70…75 km/h.

Cod roșu de vânt în Carpații Meridionali

Va fi cod portocaliu de vânt în Carpații Meridionali și de Curbură și în Munții Apuseni, unde la altitudini mai mari de 1500 m, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 120…140 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.