O campionă mondială la înot a fost ieri în Țara Făgărașului


O sportivă celebră a României a fost prezentă ieri în Țara Făgărașului. Președinta Federației Române de Natație, Camelia Potec, s-a aflat duminică, 26 iunie, în mijlocul comunității de la Grid, comuna Părău, acolo unde a avut loc sfințrea Bisericii ,,Cuvioasa Parascheva”.
Înotătoarea a fost însoțită de fratele său și a primit din partea Mitropolitului Laurențiu Streza un act de cinstire, similar cu actele pe care le-a oferit celor implicați în procesul de renovare a bisericii: preotul paroh, Consiliul Parohial, Adunarea Parohială, primarul Ovidiu Alexandru Ovesea, epitropi, constructor.
În momentul în care a urcat pe scena amenajată în apropierea bisericii pentru a-și primi actul de cinstire, Camelia Potec a stârnit curiozitatea celor care nu știau de legăturile ei cu localitatea Grid.
,,Eu sunt din Brăila, dar tatăl meu s-a născut la Grid. Din păcate, pe 30 iulie 2021 a decedat. În copilărie am venit pe aici pentru că tata a fost foarte atașat de zona aceasta și întotdeauna a încercat să ne insufle sentinemntul de a ne întoarce în locurile unde ne-am născut și unde avem rădăcini. În ultimul an am încercat să venim destul de des în Grid, să ne vedem rudele, să reînnoim legătura și apropierea față de ele, pentru că tata asta a făcut în ultima perioadă și asta și-ar fi droit ca noi să facem”, a declarat Camelia Potec, pentru ,,Salut Făgăraș”.
În vârstă de 40 de ani, Camelia a fost campioană mondială la înot. În cei peste 20 de ani de activitate sportivă a cucerit peste 200 titluri și a realizat multiple recorduri. În 2012 s-a retras din activitatea competițională, după Jocurile Olimpice de la Londra. În anul 2013 a fost aleasă președintele Federației Române de Natație, devenind, la 31 de ani, cea mai tânără conducătoare de federație sportivă olimpică din România.
(Cristina Cornilă)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.