O primă întâlnire în cadrul proiectului ,,Putem mai mult împreună”


  • În sala de ședințe a Primăriei Făgăraș a avut loc, astăzi, o primă întâlnire în cadrul proiectului ,,Putem mai mult împreună”.

Reprezentanți ai autorităților locale, profesori, experți locali, reprezentanți ai Asociației Romilor din Făgăraș, au avut o primă întâlnire în sala de ședințe a Primăriei Făgăraș în cadrul proiectului ,,Putem mai mult împreună”. Proiectul își propune să sprijine împuternicirea a 2200 de romi de la nivel național, ei învățând să contribuie activ la rezolvarea problemelor comunității și să facă auzită vocea acestora. ,,Putem mai mult împreună” este un proiect implementat în cinci județe din țară, printre care și județul Brașov. În județul Brașov acest proiect este implementat în municipiul Făgăraș, orașul Rupea și comunele Racoș și Cincu.

Ionuț Androne

Ionuț Androne

,,Avem lansarea proiectului ,,Putem mai mult împreună”. Este vorba despre proiectul ce a trecut și prin Consiliul Local Făgăraș în urmă cu două luni. Se implementează la nivel național, în cinci județe, printre care și județul Brașov. Este un proiect adresat comunităților de romi, dar aici ne referim la tot ceea ce înseamnă liderii formali și informali, cadre didactice, reprezentanți ai UAT-urilor, din primăriile implicate în proiect, copii, părinții acestora. Ne-am dat seama că în ultimii ani ne dorim să implementăm proiecte pentru comunitățule de romi, însă, în cele mai multe comunități nu găsim oameni pregătiți care să facă față acestor proiecte. Tocmai de aceea, acest proiect vine în sprijinul acestei idei și se adresează strict persoanelor care lucrează cu copii de etnie romă, cu adulți de etnie romă. UAT-urile din județul Brașov care fac parte din acest proiect sunt municipiul Făgăraș, orașul Rupea, comuna Cincu și comuna Racoș. Sperăm ca toate aceste UAT-uri să fie deschise acestui proiect și, pe perioada implementării lui de 24 de luni, toți cei implicați să înțeleagă despre ce este vorba și să ne fie alături, indiferent de activitățile pe care le propunem”, a declarat Ionuț Androne, coordonator al proiectului pe județul Brașov.

Andrei Constantin

,,Proiectul se implementează în cinci județe din țară, Botoșani, Iași, Brașov, Buzău și Brăila. Proiectul are ca beneficiari 2200 de persoane, care vor avea parte de mai multe activități în cadrul proiectului. Proiectul se adresează școlilor, autorităților locale, membrilor din comunitățile de romi și inclusiv experților romi care activează la nivel național. Ne dorim ca la finalul acestui proiect 20 de grupuri de inițiative locale să fie active la nivelul comunităților, să creeze planuri de acțiune locală, aprobate în cadrul strategiilor locale și județene. În cadrul proiectului vor fi și 14 întâlniri la nivelul județelelor, unde vor fi susținute aceste planuri de acțiune, care reflectă activitatea din teren. Beneficiarii acestui proiect, atât cadre didactice, cât și directori de școli și autorități locale, vor colabora mult mai ușor cu membri gupurilor de inițiativă și vor lucra împreună la aceste planuri de acțiune locală”, a declarat Andrei Constantin, cordonatorul proiectului.

primar Gheorghe Sucaciu

,,Este un proiect european adresat comunității rome, în colaborare cu Asociația Partida Romilor și Primăria Făgăraș. Ca și parteneri, acordăm tot sprijinul pentru realizarea acestui proiect, tocmai pentru că este un proiet foarte util făgărășenilor din comunitățile de romi”, a declarat și primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu.

Fundația Agenția ”Împreună” alături de partenerii săi, Centrul Național de Cultură a Romilor Romano- Kher, Asociația Centrul Rromilor ”Amare Rromentza”, Asociația Comunităților Marginalizate, Botoșani, Asociația Romilor din Făgăraș, Asociația DANROM Făurei, Asociația ”Agenția de Dezvoltare Comunitară Buzău”, Asociatia Romilor Ursari din Dagâța, implementează, în perioada 01.01.2021-31.12.2022, proiectul „Putem mai mult împreună”.

Mai multe informații despre proiect puteți afla accesând https://www.facebook.com/PutemMaiMultImpreuna

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.