O școală din Făgăraș a fost amendată de DSP


Comisiile mixte care au verificat unitățile de învățământ preuniversitar din județul Brașov au descoperit o școală din Făgăraș care nu respecta legea.

În fiecare an, prin ordin al prefectului, se constituie comisii formate din reprezentanți ai mai multor instituții, care evaluează modul cum se prezintă unitățle școlare la început de an școlar. Anul acesta au fost organizate două comisii a câte 5 membri, reprezentanții instituțiilor participante fiind: Instituția Prefectului județul Brașov, Direcția de Sănătate Publică Brașov, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” al județului Brașov, Inspectoratul de Poliție Județean Brașov și Inspectoratul Școlar Județean Brașov.

Astfel, Școala Postliceala FEG Education din Făgăraș, pentru că nu deține autorizația sanitară de funcționare și nu a deținut nici în anul școlar precedent, a fost amendată de Direcția de Sănătate Publică Brașov. Școala a primit o sancțiune de 5.000 de lei.

Atenția membrilor comisiilor de verificare s-a îndreptat către stadiul pregătirilor pentru deschiderea anului şcolar, cum sunt igienizate spaţiile de învăţământ sau servit masa, existența autorizațiilor de funcționare, respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, existența autorizației de securitate la incendiu etc.

Pe lângă școala din Făgăraș, comisiile au mai descoperit nereguli mici și la alte unități de învățământ și au dispus remedierea acestora, fixând termene ce se regăsesc în fiecare proces-verbal. Instițutia Prefectului Județul Brașov va solicita instituțiilor implicate să verifice și să urmărească modul în care unitățile de învățământ respectă termenele trasate în vederea remedierii tuturor situațiilor neconforme constatate.

 

 

 Articole similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.