Orașul Victoria va avea 6 stații de încărcare pentru mașini electrice


Primăria orașului Victoria a depus, spre finanțare, un proiect pentru fonduri nerambursabile privind înființarea în localitate a 6 stații de încărcare pentru vehicule electrice. Anunțul a fost făcut de primarul Camelia Bertea. Potrivit acesteia, cele 6 stații urmează să fie construite în următoarele zone: strada Victoriei (zona Casa de cultură), strada Stadionului, strada Primăverii, strada Băii, strada George Coșbuc, strada Albota.
Fiecare stație va avea câte două puncte de încărcare și două locuri de parcare.
Valoarea totală a proiectului este de 1.282.031 lei, din care 1.139.979 lei valoare eligibilă și 142.052 lei valoare neeligibilă. Partea eligibilă este acoperită din fonduri nerambursabile, iar partea neeligibilă, pentru racordarea stațiilor la rețeaua de curent, va fi acoperită din bugetul local.
,,Dacă vă gândiți că proiectul nu ar fi prioritar în acest moment pentru orașul nostru, trebuie să știți că aceste fonduri disponibile acum nu vor mai fi disponibile în viitor. Iar peste câțiva ani, când vor exista mult mai multe mașini electrice în orașul nostru, vom fi nevoiți să facem aceste investiții integral din banii noștri. Prin urmare, este vital să gândim în perspectivă, să depunem proiecte pe axele care sunt deschise, pentru a face cât mai multe investiții din fonduri nerambursabile, nu numai pentru nevoile imediate, ci și pentru cele viitoare, din următorii 10-20 de ani. Pentru acest proiect, fondurile sunt disponibile prin Administrația Fondului pentru Mediu – Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi prin promovarea infrastructurii pentru vehicule de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic. Viitorul înseamnă transport electric, nepoluant, iar, dacă vom obține banii pentru cele 6 stații de încărcare, orașul Victoria va fi pregătit cu infrastructura necesară pentru a susține acest tip de transport”, a precizat primarul Camelia Bertea.
One thought on “Orașul Victoria va avea 6 stații de încărcare pentru mașini electrice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.