Parc fotovoltaic, extindere rețea de iluminat public. Unele din proiectele la care lucrează Primăria Hârseni


  • Mai multe proiecte sunt în lucru la Primăria Hârseni și urmează să fie depuse la Agenția Fondului de Mediu pentru a fi finanțate. Unele dintre acestea se referă și la înființarea unui parc fotovoltaic sau la extinderea rețelei de iluminat public în comuna Hârseni.

Daniel Dâmboiu, primar comuna Hârseni

Edilul comunei Hârseni, Daniel Dâmboiu, spune că administrația locală are în plan să depună la AFM un proiect pentru înființarea unui parc fotovoltaic.

Acesta, spune el, va fi construit pe Valea Sebeș, pe 4ha. Terenul este intabulat pe Primărie și are în apropiere o linie de înaltă tensiune, spre care poate fi virată energia electrică. Edilul se gândește că acest parc fotovoltaic ar putea fi o sursă din care să se asigure iluminatul public din întreaga comună.

Un alt proiect este extinderea rețelei de iluminat public în comuna Hârseni.

,,Vrem să depunem la Agenția Fondului de Mediu și acest proiect, de extindere a iluminatului public în comună. O vom extinde și pe Valea Sebeșului, dar mai avem câteva zone care trebuie extinse. Vorbim aici și de Hârseni, și de Mărgineni, dar și de Copăcel. Așteptăm să se deschidă linii de finanțare și vom depune aceste proiecte, sperăm să fie finanțate. Mai dorim, de asemenea, să depunem un proiect care vizează construcția unei piste de biciclete, care va face legătura între satele comunei’’, a declarat primarul comunei Hârseni, Daniel Dâmboiu.

Valoarea maximă care poate fi solicitată pentru construirea pistei de biciclete este de 2,5 milioane de lei.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.