Patru blocuri vor fi construite în cartierul Combinat. Lucrările vor dura aproximativ 2 ani


  • Unul din cele mai importante proiecte din Făgăraș de după 1990 este pe cale să prindă contur. Este vorba despre construirea a patru blocuri pentru tinerii din grupurile vulnerabile, în cartierul Combinat.
  • De asemenea, în cadrul aceluiași proiect, blocul 6 din cartierul Combinat va fi demolat, iar cele aproximativ 80 de familii care locuiesc în acest moment acolo vor fi mutate. Proiectul ,,Construire locuințe sociale pentru tineri din grupurile vulnerabile” este finanțat prin PNRR.

64 de locuințe vor fi construite în cartierul Combinat. De asemenea, blocul 6 va fi demolat, iar locatarii vor fi mutați în perioada următoare. Totul în cadrul proiectului ,,Construire locuințe sociale pentru tineri din grupurile vulnerabile”, finanțat prin PNRR.

Este vorba despre 4 clădiri care vor avea o performanță energetică foarte ridicată, iar acestea sunt destinate persoanelor tinere, care aparțin grupurilor vulnerabile. De asemenea, în cadrul aceluiași proiect, blocul 6 din cartierul Combinat va fi dărâmat. Acolo se vor construi un număr de 56 de apartamente cu 2 camere și 8 garsoniere, amplasate într-un număr de 4 imobile identice, compuse din parter + 3 etaje. Locația lor va fi pe strada Plopului, în cartierul Combinat.

Cele 4 imobile nZEB (“nearly zero emission building) au o performanță energetică foarte ridicată, consumul din surse externe este extrem de redus, energia necesară provine din surse regenerabile: panouri fotovoltaice, pompe de căldură etc).

Primăria Făgăraș a anunțat începerea lucrărilor de execuție, termenul de finalizare este 30 iunie 2025.

Obiectivul acestei investiții este de a crește accesul la locuințe de calitate pentru tinerii din grupuri vulnerabile prin edificarea a 4 blocuri P+3E cu un numar total de 64 unități locative.

Valoarea totală a proiectului este 22.823.660,34  lei, iar valoarea  nerambursabilă finanțată din PNRR: 20.986.495,60 lei.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.