FOTO – VIDEO | Actualizare: În această dimineață s-a reluat acțiunea pentru stingerea incendiului izbucnit în Munții Făgăraș


În această dimineata s-a reluat actiunea pentru stingerea incendiului izbucnit la fondul forestier în munții Făgăraș.

În momentul de față intervin pentru stingerea focarelor de incendiu 44 de pompieri, aproximativ 50 de lucrători de la Ocolul Silvic ”Pădurile  Făgărașului” și Ocolul Silvic Făgăraș. Incendiul nu s-a extins si se depun eforturi considerabile pentru lichidarea focarelor de incendiu, anunță purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, maior Ciprian Sfreja.

Reamintim că un incendiu de fond forestier a izbucnit în Muntii Făgărașului, în zona Victoria – Valea Ucea Mare/ Pădurea Gardomani. Incendiul a început duminică, în 31 martie. Actiunea de interventie a fost ingreunată din cauza faptului că nu s-a putut face accesul cu autospecialele de interventie pâna la focarele de incendiu, pompierii fiind nevoiti sa se deplaseze pedestru, mai bine de două ore, pe timp de noapte, pe un teren accidentat.

,,Reamintim cetatenilor si tuturor proprietarilor şi deţinătorilor de terenuri că le este interzis să ardă miriştile, stufărişul sau vegetaţia uscată, fără acceptul autorităţilor competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabilă a primăriilor şi serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă. Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale pot avea consecinţe grave asupra comunităţii, prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător. Amenzile prevăzute pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2005, privind protecţia mediului, sunt cuprinse între 3.000 şi 6.000 de lei pentru persoanele fizice şi între 25.000 şi 50.000 de lei pentru cele juridice”, au declarat reprezentanții IPJ Brașov.

Potrivit edilului din comuna Ucea, Adrian Grovu, incendiul a izbucnit duminică în jurul orei 14.00, într-o zonă unde exista o plantație de puieți.

Misiunea este în dinamică.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.