Patru oferte din Italia, Turcia și Ucraina pentru construcția tronsonului 3 al Autostrăzii Sibiu – Făgăraș (Arpașu de Jos – Sâmbăta de Sus))


Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că au fost depuse patru oferte pentru construcția tronsonului 3 al Autostrăzii Sibiu-Făgăraș, cel cuprins între Arpașu de Jos (jud. Sibiu) și Sâmbăta de Sus (jud. Brașov).

,,Au fost depuse 4 oferte pentru construcția Tronsonului 3 (Arpașu de Jos- Sâmbăta de Sus) al Autostrăzii Sibiu-Făgăraș! Pentru proiectarea și execuția acestui lot, cu o lungime de 17,61 de km și o valoare estimată cuprinsă între 1,83 de miliarde de lei și 2,16 miliarde de lei (fără TVA), au depus oferte firme și asocieri de firme din Italia, Turcia și Ucraina’’.

Contractul, finanțat prin Programul Transport (fonduri europene), prevede maximum 12 luni pentru perioada de proiectare și 36 de luni pentru execuție.

De asemenea, pentru proiectarea tronsonului 2 al Autostrăzii Sibiu – Făgăraș, km 14+253 – 34+175, Avrig – Mărșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1), au fost depuse 6 oferte. Tronsonul 2 are o lungime de 19,92 km și o valoare estimată a contractului de 1.713.508.700,36 Lei, fără TVA.

Perioada de proiectare și execuție pentru acest tronson este de 48 de luni, din care 12 luni perioadă de proiectare și 36 de luni perioadă de execuție a lucrărilor.

Sectorul de Autostradă Sibiu – Făgăraș are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului pe direcția Coridorului IV Pan European, deoarece face parte dintr-un proiect mai amplu de conectivitate a infrastructurii rutiere la rețeaua de transport europeană TENT – Comprehensive și anume intercoridorul Moldova – Transilvania.

În perioada următoare, Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentației de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.