Pe lângă şcoli şi grădiniţe, de luni, 13 septembrie, îşi începe activitatea şi creşa din Făgăraş. Ce acte trebuie să ducă părinţii


Micuţii au fost înscrişi de părinţii lor la creşă în perioada 1 aprilie – 31 mai.

Vârsta minimă pentru înscrierea unui copil este de 3 luni. În ce privește vârsta maximă, copilul trebuie să împlinească cel mult 2 ani în luna septembrie, când începe noul an.

La începerea creşei părinţii trebuie să ducă pentru copii o adeverinţă-tip de la medicul de familie, de primă intrare în colectivitate, care atestă starea de sănătate şi vaccinurile efectuate până în acest moment. Adeverinţa trebuie să nu fie mai veche de 48 de ore. De asemenea, este necesară şi prezentarea veniturilor familiei pe ultimele 6 luni, pentru a se stabili contribuţia de plată a părinţilor la cheltuielile cu creşa.

Potrivit Cameliei Șipoș, șef Birou SSPP din cadrul Direcției de Asistență Socială, instituție în subordinea căreia funcționează creșa de pe strada Cerbului, activitatea începe luni la capacitate maximă, în sensul în care sunt ocupate toate cele 30 de locuri.

În cadrul creșei își desfășoară activitatea 6 educatoare, o asistentă medicală, o bucătăreasă, un administrator și un îngrijitor.

Programul creșei de pe strada Cerbului este de 8.00 la 16.30.

Primăria Făgăraș va deschide pe viitor alte două noi creșe în municipiu.Articole similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.