Pentru bebeluşii născuţi anul acesta Primăria Făgăraş acordă câte 1.500 de lei


Stimulentul financiar pentru nou născuţi este în sumă de 1.500 de lei. Acesta se va acorda pentru fiecare bebeluş născut în 2019, cu condiţia ca proiectul iniţiat de primarul Gheorghe Sucaciu să fie votat şi de către consilierii locali în următoarea şedinţă a Legislativului, programată pentru data de 30 ianuarie 2019.primaria fagaras

Potrivit proiectului de Hotărâre de Consiliu Local, banii se dau persoanelor care fac dovada realizării de venituri în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani. Părintele solicitant trebuie să aibă domiciliul sau reşedinţa în Făgăraş cu cel puţin 6 luni înaintea depunerii cererii, iar naşterea să fie înregistrată fie la Maternitatea din oraşul nostru, fie la orice altă unitate sanitară cu paturi de pe raza judeţului.

Pe de altă parte, stimulentul financiar nu se acordă dacă solicitantul are datorii neeşalonate către bugetul local. La solicitarea beneficiarului, stimulentul va fi compensat cu obligaţii fiscale viitoare.

Conform datelor Direcţiei de Asistenţă Socială Făgăraş, în perioada 2015 – 2018, numărul nou-născuţilor vii, ai căror părinţi au rezidenţa pe raza municipiului Făgăraş şi au realizat venituri în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani, se prezintă astfel:

  • 2015: 167 copii
  • 2016 : 226 copii
  • 2017: 207 copii
  • 2018: 179 copii

Cererea pentru acordarea stimulentului se depune la Direcţia de Asistenţă Socială şi va fi însoţită de acte doveditoare. Termenul de depunere este de o lună de la data naşterii copilului.

Înainte de a se discuta în plenul Consiliului Local, proiectul a trecut prin comisiile de specialitate ale Legislativului şi a primit de la fiecare aviz favorabil.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.