Persoană decedată în Munții Făgăraș. Intervin 15 salvamontiști pentru recuperare


Salvamontiștii din Sibiu intervin la această oră pentru a coborî de pe munte o persoană decedată. Persoană decedată se află în munții Făgăraș vârful Puha.

,,Salvamont Sibiu intervine cu 15 salvamontişti pentru recuperarea unei persoane decedate la solicitarea IPJ Sibiu. Persoana decedată se află în Munţii Făgăraş, vârful Puha”, a transmis, luni, Salvamont Sibiu.

Salvamontiştii au precizat că momentan nu cunosc identitatea persoanei decedate sau detalii despre accident.

,,Persoana decedată e acolo de mai multe zile. E deja în stare de putrefacție. Am încercat să ajungem cu un elicopter, dar din cauza plafonului de nori, nu s-a putut. Așa că vom interveni pe jos. Distanța de unde trebuie recuperată persoana și care trebuie parcursă pe jos e mare, cam 4 ore dus, 4 ore întors. Durează în jur de 8 – 9 ore o astfel de acțiune”, a declarat, pentru colegii de la Digi24, Sabin Cornoiu.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 20 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor. În cazul acestor intervenţii au fost salvate 22 persoane, dintre acestea 6 au fost preluate de Serviciul de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital. O persoană a fost luată cu elicopterul SMURD și dusă la spital.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.