Pestă porcină în apropiere de Făgăraș. Zonă de supraveghere în localitățile: Ucea, Corbi, Viștea, Feldioara, Olteț, Rucăr și Toarcla


Un focar de pestă porcină africană a fost confirmat la granița județului Sibiu cu Brașov. Focarul a fost confirmat într-o gospodărie din Șomartin, comuna Bruiu.

 

 

În urma confirmării focarului s-a stabilit o zonă de protecție cu o rază de 3 kilometri care include localitatea Șomartin.

De asemenea, a fost stabilită o zonă de supraveghere în jurul focarului din localitatea Șomartin, cu o rază de 10 kilometri care cuprinde și zona de protecție și include și localitățile Veseud, Chirpăr, Săsăuș, Poienița, Nou Român, Cârța, Arpașu de Jos, Bruiu și Gherdeal din județul Sibiu și localitățile Ucea, Corbi, Viștea, Feldioara, Olteț, Rucăr și Toarcla din județul Brașov. În același timp, s-a decis uciderea a 26 de animale.

„Evaluarea animalelor și produselor s-a derulat conform Hotărârii de Guvern nr. 1.214 din 7 octombrie 2009 privind metodologia pentru stabilirea și plata despăgubirilor ce se cuvin proprietarilor de animale tăiate, ucise sau altfel afectate în vederea lichidării rapide a focarelor de boli transmisibile ale animalelor. În cazul acestui focar, în funcție de rezultatul anchetei epidemiologice efectuate de medicul veterinar oficial, se va acorda despăgubirea suinelor, pentru exploatația în cauză, conform legislației în vigoare”, au transmis reprezentanții Prefecturii Sibiu.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.