Peste 50 de câini au fost sterilizaţi la Victoria


Luni, 6 martie a.c., în oraşul Victoria s-a desfăşurat o acţiune de sterilizare a câinilor. Autorităţile locale doresc ca în viitor în oraş să nu se mai înmulţească pe străzi câinii vagabonzi.
O femelă şi un mascul nesterilizaţi pot produce într-un an 16 urmaşi, iar în 2 ani vor avea 128 de urmaşi. Vor deveni câini ai străzii şi vor muri de foame şi de frig sau vor fi un pericol pentru populaţie dacă sunt agresivi.
O statistică arată că 9 din 10 câini nu îşi găsesc niciodată o casă.
,,S-a încheiat prima zi a programului nostru de sterilizare și microcipare gratuită a populației canine din orașul Victoria. Am reușit să sterilizăm și să microcipam 51 de câini. Vom organiza o nouă sesiune luna viitoare și vom continua până când toți câinii din oraș vor fi sterilizați, microcipati și înregistrați. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în acțiune: echipa clinicii Darius Vet Praxis, Administrația Domeniului Public și Privat din cadrul Primăriei Victoria, doamna doctor Diana Moşescu și organizaţia Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz – SUST! Suntem pe calea cea bună în privința gestionării animalelor de pe raza orașului nostru. Odată ce toţi patrupezii din oraș vor fi trecut prin procedura de sterilizare, microcipare și înregistrare, vom stopa înmulțirea lor necontrolată. Mai departe, asta înseamnă că nu vom mai avea câini pe străzi, care nu au un adăpost, care suferă de foame şi frig.
Un oraș civilizat înseamnă și un oraș responsabil în privința necuvântătoarelor”, a declarat primarul Camelia Bertea.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.