Ploi, vijelii și grindină în jumătate din țară. Vizat este și județul Brașov


Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări cod galben de vreme rea pentru mai multe zone ale țării.

Potrivit meteorologilor, astăzi, între orele 12:00 și 18:00, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului în Maramureș, Crișana, nord-vestul Transilvaniei, precum și în Munții Apuseni și în Carpații Orientali.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

O altă avertizare meteorologică cod galben va fi valabilă începând din această seară, ora 21:00, până mâine seară, la ora 23:00.

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, precum și la munte. Aceasta se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

În zilele următoare, vremea va fi instabilă mai ales în regiunile intracarpatice și la munte.

În funcție de evoluția şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.