Podul de la Comăna a început să prindă contur!


Podul de la Comăna a început să prindă contur! Marți, primarul Viorel Grusea, a arătat pe o rețea de socializare în ce stadiu sunt lucrările.

Lucrările la podul de la Comăna au început încă din toamna anului trecut. Ieri s-a ajuns în etapa montării grinzilor de beton care susţin tablierul. Primarul Viorel Grusea a scris pe o rețea de socializare că „astăzi firma constructoare, cu ajutorul unei macarale care ridică pînă la 500 to, a trecut la montarea grinzilor de beton, lucrările merg bine și ușor, ușor podul prinde formă! Mulțumim încă o dată  Consiliului Județean Brasov, președintelui Adrian Veștea, conducerii prefecturii Brasov și tuturor celor care au contribuit la finanțarea acestei lucrări atât de importante pentru comuna Comăna!“, a anunțat primarul comunei pe o rețea de socializare.

Lucrările de reconstrucţie a podului au demarat în octombrie anul trecut, fiind finanţate prin Compania Naţională de Investiţii. În primăvara acestui an au fost unele probleme cauzate de viituri,  însă constructorul a recuperat întârzierile faţă de grafic. În aceste condiţii, în vară, primarul comunei a anunţat că „reprezentanţii constructorului au promis că din 11 decembrie se va putea circula pe acest pod, iar singurul risc în cazul în care vremea va fi neprielnică, va fi ca doar partea de finisaje, cum ar fi montarea unor balustrade, indicatoare, efectuarea de marcaje, să se efectueze anul viitor. De la final de an, comuna noastră nu va mai fi despărţită în două şi localnicii nu vor mai fi nevoiţi să facă un ocol de 40 de km“, anunța la vremea respectivă primarul.

Podul va avea aproximativ 100 de metri şi va fi mai înalt cu 5 metri faţă de malul Oltului, anunță cei de la bzb.ro. Rampele necesare pentru parcurgerea acestuia se vor întinde pe o suprafaţă de aproximativ 700 de metri. Pe noul pod se va putea circula cu o viteză maximă de 60 km/h. Valoarea investiţiei este de 18,8 milioane de lei, iar finanţarea este asigurată de la bugetul de stat, prin Compania Naţională de Investiţii.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.