Podul de piatră s-a dărâmat…


Aşa sună cântecul. Şi tot aşa s-a şi dărâmat podul dintre Crihalma şi Comăna. E adevărat că este de lemn, nu de piatră, şi că nu a fost pus la pământ cu totul, ci numai parţial.

Podul peste Olt a fost afectat de inundaţiile din ultimele zile, iar la această oră este un pericol pentru orice autovehicul care se avântă să-l treacă. Unii şoferi îl trec pe riscul lor, alţii nu au curaj.

podul dintre Comăna şi Crihalma

podul dintre Comăna şi Crihalma (foto: francezul din Cobor)

Pe de altă parte, a rezistat inundaţiilor podul de lemn dintre Hălmeag şi Şercaia. Şi aici au fost probleme cu inundaţiile, o porţiune de drum dintre localităţi a fost înghiţită de ape, ceea ce a făcut ca traficul spre hălmăgeni să fie blocat. Oamenii din Hălmeag au primit pâine în sat cu tractorul.

Potrivit bzb.ro, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Gabor, a anunţat că podul de lemn de la Hălmeag va fi înlocuit cu unul de beton, investiţie pentru care anul trecut a fost obţinută o finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II.

„Pentru acest pod s-a realizat proiectul tehnic, iar acum este în curs de finalizare documentaţia pentru lansarea licitaţiei de lucrări. Estimarea noastră este că în săptămâna 19 – 24 martie va fi transmis dosarul la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, în vederea aprobării şi publicării ulterioare pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice”, a explicat Gabor.

Pentru această investiţie, prin PNDL 2 a fost alocată suma de 6.363.000 lei şi, conform proiectului, noul pod va avea o lungime de peste 90 de metri, iar lăţimea părţii carosabile urmează a avea cinci metri. Perioada de exploatare a noului pod ar urma să fie de cel puţin 50 de ani, potrivit bzb.ro.

Actualul pod este realizat din stejar.

 

podul dintre Hălmeag şi Şercaia

podul dintre Hălmeag şi Şercaia

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.