Președintele Transmont, Nicolae Mercurean, a încetat din viață. Colegii ecologiști îi plâng dispariția


 

Nicolae Mercurean, fondatorul curentului ecologist din România (implicit și de la Făgăraș) a urcat la ceruri. În 1990, Nicolae Mercurean a fost printre cei care au pus bazele mișcării ecologiste din țară, aducând-o și la Făgăraș.

,,Nicolae Mercurean, Nae, cum îi spuneau prietenii, este părintele mișcării ecologiste, atât de la Făgăraș, cât și la nivel de țară. S-a implicat începând cu 1990 în tot ce înseamnă ecologism. Regretăm profund dispariția sa, care este o mare pierdere pentru comunitatea noastră. Dumnezeu să-l odihnească”, a declarat Ciprian Țețiu, membru PER Făgăraș.

Același Nicolae Mercurean a condus ani de zile Clubul Transmont din Făgăraș, club care le-a oferit o pasiune și un stil de viață multor tineri din comunitatea Făgărașului.

Cei care doresc să își ia rămas bun de la Nicolae Mercurean o pot face la sărăcusta de joi, 1 aprilie 2021, de Biserica Brâncoveanu din Făgăraș, începând cu ora 16.20.

Înmormântarea va avea loc vineri, 2 aprilie 2021, la ora 12.30, dar va fi fără participanți, pentru că decesul său a survenit ca urmare a infectării cu Covid-19.
Dumnezeu să îl ierte!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.