Primar Grusea: ,,Vom merge la București să semnăm contractul de finanțare pentru canalizare!”


Chiar dacă autoritățile locale din comuna Comăna nu au primit toți banii pe care i-au solicitat pentru canalizare, lucrările vor începe, iar pe parcurs fondurile se vor completa din alte surse de finanțare. În plan era canalizarea în două sate din start, Comăna de Jos și Comăna de Sus. Cum banii aprobați pentru această investiție nu ar fi suficienți pentru amândouă, se vor începe lucrările doar în sediul de comună. Însă planul inițial nu va fi abandonat, iar pentru Comăna de Sus se vor depune proiecte pe alte surse de finanțare.

,,În perioada următoare va trebui să mergem la București, la Ministerul Dezvoltării, pentru a semna contractul de finanțare pentru canalizare. Am primit suma de 2,2 milioane de euro. Vom începe cu stația de epurare din Comăna de Jos, pentru că va trebui să avem cumva o continuitate în ce privește funcționalitatea canalizării. Banii cred că ne vor ajunge pentru tot ceea ce înseamnă Comăna de Jos, după care vom cere finanțare pe toate căile posibile ca să continuăm lucrarea în Comăna de Sus. În anii următori vor intra în lucru Crihalma și Ticușu Nou”, a explicat primarul Viorel Grusea.

Suma primită prin programul ,,Anghel Saligny” reprezintă aproximativ o treime din costurile canalizării pentru primele două sate.

(Cristina Cornilă)

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.