Primăria Făgăraș lansează o acțiune de informare a cetățenilor cu privire la modul de colectare separată a deșeurilor!


Începând cu luna noiembrie, Primăria Făgăraș demarează o acțiune de informare și de conștientizare a utilizatorilor serviciului de salubrizare cu privire la modul de colectare separată a deșeurilor. Scopul este de a atinge un nivel ridicat de colectare separată în municipiu.

Ce trebuie să facă cetățenii

Deținătorii de deșeuri persoane fizice sunt rugați să urmeze procedura de predare, conform Regulamentului serviciului public de salubrizare regăsit AICI – https://www.primaria-fagaras.ro/consiliu/detaliu_hotarare/5598.

De asemenea, făgărășenii sunt rugați as colecteze separat cel puţin următoarele categorii de deşeuri: hârtie, metal, plastic şi sticlă inclusiv ambalajele, precum și deșeurile biodegradabile. Să respecte prevederile legate de calendarul și frecvența de colectare a deșeurilor și să nu depoziteze deșeurile menajere în amestec. De asemenea, să nu abandoneze deșeuri pe domeniul public/privat al municipiului Făgăraș, dar și să nu depoziteze deșeuri pe jos, în proximitatea punctelor de precolectare, să nu depoziteze deșeuri voluminoase, verzi și/sau din construcții în punctele de precolectare amenajate pe domeniul public și să nu depoziteze deșeuri menajere în spații care nu asigură respectarea prevederilor legale în vigoare și ale prezentului regulament cu privire la colectarea separată a deșeurilor.

Făgărășenii sunt rugați să execute operațiunea de depunere în recipientele cu care sunt dotate punctele de precolectare, în conformitate cu sistemul de colectare stabilit de autoritãțile administrației publice locale. Fracțiunea umedã a deșeurilor va fi depusã în saci de plastic și apoi în recipientul de colectare, să execute operațiunea de depunere a deșeurilor în recipientele de colectare în condiții de maximã siguranțã din punctul de vedere al sãnãtãții populației și al protecției mediului, astfel încât sã nu producã poluare fonicã, miros neplãcut și rãspândirea de deșeuri.

Să fie atenți să nu arunce deșeuri și obiecte de uz casnic pe strãzi, în parcuri, pe terenuri virane sau în locuri publice ci doar în cosuri de gunoi amplasate pe aliniamentul trotuarelor sau locurilor de joacă și să depunã deșeurile de ambalaje, pe tipuri de materiale, în sistemele de colectare separatã a deșeurilor municipale, gestionate de cãtre operatoratorul de salubritate licențiat S.C. SALCO SERV S.A. Înainte de colectare, să nu uite să separe deșeurile, în vederea valorificãrii sau eliminãrii acestora.

Persoanele fizice au obligaţia să depună deşeurile provenite din gospodărie, pe tipuri, în sistemul de colectare separată a deşeurilor municipale gestionate de operatorul economic licențiat SC Salco Serv SA

Făgărășenii vor preda la punctul de colectare S.C. SALCO SERV S.A., din Strada Negoiu, Nr. 147,  deșeurile din categoriile voluminoase/ verzi/din construcții, care vor fi preluate cu titlu gratuit dacă sunt transportate la sediul SC SALCO SERV SA din strada Negoiu, nr.147 în intervalul orar de luni până joi de la 08.00-16.30 și vineri între orele 08.00-14.00, în limita a 3 m3/beneficiar al serviciului de salubrizare/lună sau să efectueze solicitare directă de preluare gratuită la serviciul dispecerat al operatorului de salubrizare SC SALCO SERV SA la numărul de telefon 0769.070.348 în intervalul orar de Luni până Joi de la 08.00-16.30 și Vineri între orele 08.00-14.00.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.