Ședința de Consiliu Local de joi seara s-a încheiat înainte de a începe: nu a fost statutară, 10 consilieri nu s-au prezentat. Ce urmează? ,,Dacă e joi, e ședință!”


O nouă ședință de Consiliu Local, ce s-a organizat joi seara în sala mare a Casei de Cultură s-a încheiat înainte de a începe. Și asta întrucât întâlnirea nu a fost statutară, la ședință prezentându-se doar 9 din cei 19 consilieri locali, iar pentru ca ședința să fie legitimă era nevoie de minim 10 consilieri locali prezenți. Chiar și așa, edilul a anunțat deja o nouă ședință de Consiliu, ce va avea loc joi, 24 noiembrie, tot de la ora 18.00 și tot la Casa de Cultură.

Ședința de Consiliu Local de joi seara a fost nestatutară pentru că au fost prezenți doar 9 din cei 19 consilieri în funcție. Așadar, secretarul Primăriei Făgăraș a declarat ședința închisă înainte a de începe.

,,Vă aduc la cunoștință că, în această seară, din numărul de 19 consilieri în funcție, sunt prezenți 9 consilieri, 8 dintre aceștia fizic și un consilier în online. Din această cauză nu sunt îndeplinite condițiile stipulate de art. 137 alin 1, fapt pentru care suntem nevoiți să declarăm ședința nestatutară”, a spus Camelia Crișan, secretarul Primăriei Făgăraș.

,,Nu este pentru prima dată când cei 10 consilieri nu au venit la ședință pentru a se constitui cvorumul, să fie ședința statutară. Cred că își vor da seama că cetățenii vor ca toate proiectele pe care le propunem să fie implementate și vor veni la ședință și le vor vota. Dacă mai au nevoie de lămuriri, de anumite documente pe care le cer, le punem la dispoziție”, a declarat edilul Gheorghe Sucaciu, care a mai explicat cetățenilor prezenți în sala Casei de Cultură ce înseamnă aceste proiecte din Bugetare Participativă, respectiv reamanejarea terasei Litoral și a fântânii arteziene.

Pe ordinea de zi au fost, pe lângă altele, și aceleași proiecte din Bugetare Participativă, respectiv reamenajarea terasei Litoral și a fântânii arteziene, mai bine zis prelungirea perioadei de implementare a acestora.

,,Absențele, conform Codului administrativ, se motivează doar dacă există o problemă medicală, dacă nu se pot deplasa, dacă sunt în spital sau dacă sunt plecați în străinătate. Executivul, prin secretarul general, va cere aceste documente”, a mai spus edilul.

Pe principiul ,,dacă e joi, e ședință”, primarul a mai adăugat că va organiza o nouă ședință de Consiliu Local joia viitoare, 24 noiembrie.

,,Joia viitoare, tot la ora 18.00 vom avea tot ședință ordinară, dispoiția este dată. Pe lângă aceste proiecte se vor mai strânge și altele, așa că le vom discuta în ședința ordinară în data de 24. Sper că vor veni în 24 noiembrie să avem ocazia să le discutăm. Toate ședințele sunt publice, inclusiv în sala de ședințe a Primăriei, doar că acolo e spațiul e mic. Sala Casei de Cultură este liberă și pe data de 24 noiembrie, iar cetățenii vor avea tot confortul necesar să participe la ședințele de Consiliu Local”, a mai adăugat primarul Gheorghe Sucaciu.

Pe ordinea de zi se vor regăsi și proiectele de hotărâre care au fost pe masa aleșilor locali și la ședința de joi, 17 noiembrie – CLICK

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.