Primăria Victoria caută constructor pentru lucrările de eficientizare la 7 blocuri din oraș


7 blocuri din orașul Victoria vor trece printr-un amplu proces de eficientizare energetică, care se va efectua cu bani europeni. Investiția este posibilă ca urmare a câștigării unui proiect depus de autoritățile locale, în primăvara anului 2022, prin care au solicitat fonduri pentru blocurile în cauză.

,,Tocmai am primit vestea că cel mai mare proiect al nostru depus vreodată pentru fonduri europene va primi finanțare prin PNRR. Este vorba de proiectul de peste 3,8 milioane de euro pentru eficientizarea energetică a 7 blocuri din oraș. Peste 700 de persoane care locuiesc în cele 7 blocuri vor avea condiții mult mai bune de trai și vor plăti facturi mult mai mici pentru energie”, spune primarul Camelia Bertea în octombrie 2022.

Din toamna anului trecut și până acum s-au mai făcut pași cu acest proiect. ,,Am finalizat caietul de sarcini și toată documentația, le-am publicat pe SEAP și am lansat procedura simplificată. Urmează etapa de depunere a ofertelor, apoi cea de evaluare a acestora din punct de vedere DUAE, tehnic și financiar și desemnarea firmei câștigătoare. În cazul în care se vor depune oferte și totul va decurge bine, am putea semna contractul pentru execuția lucrărilor cel târziu la începutul anului 2024″, a expliucat Bertea.
Proiectul cu cele 7 blocuri a fost primul proiect depus în 2022 pentru finanțare prin PNRR și primul câștigat de orașuVictoria, în valoare de peste 3ș8 milioane euro.
Eficientizare energetică înseamnă, în mare, anveloparea clădirilor și repararea balcoanelor, tâmplărie termopan, instalații de iluminat noi, montarea de panouri fotovoltaice și ventilatoare cu recuperare de căldură. Peste 700 de persoane care locuiesc în cele 7 blocuri de la intrarea din oraș vor avea condiții mult mai bune de trai și vor plăti facturi mult mai mici.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.