ANM: Cod portocaliu de viscol și vânt puternic în zona montană a județului Brașov


Vremea se va răci în toată țara, în acest sfârșit de săptămână, iar vântul va amplifica senzația de frig, anunță meteorologii.

Sâmbătă, la munte vor predomina ninsorile şi va continua sã se depunã strat de zãpadã, dar precipitaţii mixte vor fi posibile şi în zonele mai joase de relief. Local se vor acumula cantitãţi de apã mai inseminate. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 şi 12 grade.

foto: Salut Făgăraș / arhivă

Local, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80…110 km/h, va ninge și va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 m. De asemenea, în sudul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale în general de 85…90 km/h, iar în bazinul vestic al Mării Negre, de peste 100 km/h.

Duminică, valorile termice vor continua sã scadã în cea mai mare parte a ţãrii, astfel cã se vor situa în general sub mediile climatologice specifice perioadei. Vântul va continua sã prezinte intensificãri, cu viteze mai mari pe crestele montane şi în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 10 grade, iar cele minime se vor situa între -10 şi 3 grade.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.