Primăria Victoria pune la dispoziţie 70 de spaţii de cazare. O echipă din Victoria pleacă la graniţa cu Ucraina


Primăria oraşului Victoria, prin vocea primarului Camelia Bertea, se alătură celor care oferă cazare refugiaţilor din Ucraina.
,,Dragi victorieni, este momentul să dăm dovadă de solidaritate și umanitate. Războiul care se desfășoară la granițele țării noastre evocă în sufletele multora dintre noi poveștile de groază ale bunicilor noștri, supraviețuitori ai marii drame din anii ’40, cel de-al Doilea Război Mondial. Și atunci, ca și acum, românii au fost alături de cei care fugeau din calea bombelor și tancurilor, căutând o zonă sigură pentru ei și copiii lor, căutând Raiul, căci Raiul este acolo unde este pace. Primăria Victoria pune la dispoziția refugiaților din Ucraina 40 de spații de cazare în internatul Colegiului Tehnic „Dr. Al. Bărbat” Victoria și 30 de spații de cazare în sala de Sport a orașului (lângă Penny)”, a anunţat Camelia Bertea.

oraşul Victoria

Potrivit Cameliei Bertea, duminică, 27.02.2022, ora 4.00 am, o echipă coordonată de viceprimarul Cristian Iosipescu și Stoia Adrian va porni spre granița cu Ucraina alături de oameni cu suflet care vor asigura transportul celor care vor dori să fugă din calea războiului în căutarea unui loc sigur.
,,Facem un apel la toți cei care pot oferi cazare pentru familiile refugiate din Ucraina să facă public acest lucru pe grupul de Facebook Uniți pentru Ucraina – https://www.facebook.com/groups/unitipentruucraina
Cine poate ajuta cu cazare, vă rugăm să ne anunțați după ce vă înscrieți la următorul link : https://vladgheorghe.ro/inscriere-voluntari-uniti-pentru…/
Liceul Teoretic ,,Ion Codru Drăgușanu Victoria” în colaborare cu Consiliul Școlar al Elevilor LICD Victoria, deschide un centru de donații pentru refugiații din Ucraina, începând cu data de 28.02.2022, la sala de sport de lângă Școala Generală.
Vă rugăm să aduceți produse de igienă, pamperși, produse de maximă utilitate (neperisabile) pe care să le putem organiza și duce cu ușurință spre centre de donații mai mari sau spre graniță.
Nu aduceți alimente perisabile, îmbrăcăminte sau încălțăminte.
Vom pregăti pachete individuale, care să nu îngreuneze bagajul refugiaților aflați în tranzit.
Donațiile se colectează începând de luni, 28 februarie, la sala de sport de lângă Școala Generală Victoria”, a precizat Camelia Bertea.
Vezi AICI şi AICI cum s-a mobilizat Ţara Făgăraşului pentru a ajuta ucrainenii refugiaţi. Oamenii şi autorităţile şi-au pus la dispoziţie casele, pensiunile, spaţiile goale, camioanele şi tot ceea ce aveau pentru a-şi sprijini semenii din ţara vecină.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.