Primarul Viorel Grusea: ,,Oamenii nu au refuzat testarea, altfel nu ajungeam la acest rezultat!”


Într-o conferință de presă susținută la sediul PNL Brașov, joi, 8 aprilie, în jurul prânzului, primarul comunei Comăna a infirmat faptul că locuitorii din comuna sa refuză să își facă testul de Covid-19. Această comună a ajuns joi la o incidență 13,96 la mie, cu 44 de persoane diagnosticate cu coronavirus.

,,Eu vă spun că oamenii nu au refuzat testarea, altfel nici nu ajungeam la rezultatul acesta. Nu zic că nu o fi fost o persoană – două care să nu vrea să se testeze, dar în rest cei care au prezentat cele mai mici simptome au mers și s-au testat”, a susținut edilul Viorel Grusea, după ce în ultimele zile în spațiul public au apărut informații conform cărora sătenii din cea mai infectată comună a județului nu vor să își facă testul.

,,Nu există un focar anume de infecție. În fiecare dintre cele patru sate au fost depistate persoane pozitive, dar avem totuși în Comăna de Jos ceva mai multe cazuri. De asemenea, au mai fost situații, nu multe, în care persoanele infectate au fost diagnosticate la Brașov, pentru că locuiesc și acolo. Dar, când li s-a spus să stea în carantină, au dat adresa de carantinare de la țară, din comuna Comăna, propunându-și să stea în carantină la casă, nu la bloc, să mai iasă în curte, să mai lucreze la grădină”, a adăugat primarul Viorel Grusea.

Comuna Comăna se află în carantină, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu seara zilei de 6 aprilie.

În zona Făgărașului, o incidență așa mare, de aproape 13 la mie, s-a mai înregistrat în Sâmbăta de Sus. Și această comună a suportat rigorile carantinei vreme de două săptămâni. Astăzi, Sâmbăta de Sus are o incidență de 0,61 de cazuri la mia de locuitori, ceea ce înseamnă o persoană infectată dintr-o populație de 1.639 de persoane.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.