Primele zboruri regulate de pe aeroportul Braşov sunt spre: Barcelona, Bruxelles, Budapesta, Londra, Milano, Munchen, Nuremberg, Stuttgart


Dan Air (România), fostă Just Us Air, va opera începând din iunie 2023 primele sale rute regulate spre aeroportul din Brașov.

După ani de zile în care a zburat pentru alte companii aeriene, Dan Air (România) va anunța oficial în zilele următoare primele sale rute regulate.

Compania aeriană românească va zbura din 15 iunie 2023 de la aeroportul din Brașov spre opt destinații din șase țări europene, potrivit informațiilor BOARDINGPASS.

Ca urmare, Dan Air este prima companie aeriană care anunță primele rute regulate spre și dinspre aeroportul brașovean.

Lista rutelor pe care compania va zbura de pe aeroportul din Brașov este următoarea:

Brașov – Barcelona – Brașov (în fiecare marți);

Brașov – Bruxelles BRU – Brașov (în fiecare miercuri);

Brașov – Budapesta – Brașov (în fiecare marți, duminică);

Brașov – Londra LGW – Brașov (în fiecare vineri);

Brașov – Milano LIN – Brașov (în fiecare luni);

Brașov – Munchen – Brașov (în fiecare sâmbătă);

Brașov – Nuremberg – Brașov (în fiecare joi);

Brașov – Stuttgart – Brașov (în fiecare joi).

Cu excepția rutei dintre Brașov și Budapesta, care va fi operată de două ori pe săptămână, celalalte șapte rute vor fi operate, inițial, cu o frecvență de un zbor pe săptămână, anunţă BOARDINGPASS.

De asemenea, la începutul acestui an au fost anunţate şi zboruri charter, care vor fi operate în perioada verii, spre Creta şi Antalya.

 

Etapa a III-a de construcţii de la aeroport s-a încheiat
Luni, 13 martie, la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav a avut loc semnarea Procesului-Verbal de Recepţie la încheierea lucrărilor de construcţii aferente investiţiei „Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav Etapa a III-a, Proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații pentru 9 obiecte (Rest de executat)”.
Documentul a fost semnat de comisia de recepţie constituită la nivelul Consiliului Judeţean Braşov, de echipa de supervizare a proiectului (inclusiv diriginţii de şantier), de responsabilii tehnici cu execuţia din cadrul firmelor constructoare, de reprezentanţii antreprenorului şi ai subcontractanţilor, precum şi de reprezentanţi din partea proiectantului.
Comisia de recepţie şi-a desfăşurat activitatea în perioada 30 octombrie 2022 – 13 martie 2023, avându-l ca preşedinte pe Daniel Gligoraş, administratorul public al judeţului Braşov.
Componentele de infrastructură aeroportuară care au fost recepţionate sunt: clădirea energetică, remiza PSI, posturile de control acces, gospodăria de apă, parcarea auto şi drumul de acces între terminal şi DJ 103 C, drumuri tehnologice interioare, reţele interioare în aeroport, cu acest prilej fiind recepţionate şi cele două platforme antisuflu aferentei pistei de decolare-aterizare.
Valoarea finală a lucrărilor executate este de 44.144.621,12 lei (inclusiv TVA).
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.