Un al doilea magazin ORTO-SAN a fost deschis lângă spitalul din Făgăraş


Magazinul cu dispozitive ortopedice şi tehnică medicală, ORTO-SAN, are un al doilea punct de lucru la Făgăraş. Din această primăvară, pe lângă magazinul Orto-San de pe strada Doamna Stanca, un al doilea magazin mai funcţionează pe strada Ghioceilor, lângă spital. Ele sunt deschise simultan şi oferă aceeaşi gamă de produse şi servicii.

 

noul magazin Orto-San, str. Ghioceilor

 

Orto- San IOrto- San II
Str. Doamna Stanca, nr. 12Str. Ghioceilor, nr. 1A
Orar: 09.00 – 17.00Orar: 09.00 – 15.00
Tel: 0770779541Tel: 0770779541

Unde-s doi, puterea creşte, spune un proverb celebru. Fiind două magazine Orto-San, volumul produselor ortopedice s-a dublat, iar acest lucru a venit cumva firesc, ca o cerinţă a pieţei.

,,Am deschis al doilea punct de lucru spre finalul lunii februarie, la care avem program de luni până vineri, între orele 09.00 şi 15.00, şi facem şi în acest magazin tot ceea ce facem şi pe Doamna Stanca, inclusiv analize posturale, realizări de talonete sau închirieri de aparate. Ceea ce mă întreabă toată lumea este dacă se poate plăti cu cardul. Da, se poate, avem POS în ambele magazine. În plus, pentru persoanele în vârstă sau bolnave care locuiesc pe raza oraşului şi nu au cu ce să îşi ducă produsele acasă, asigurăm noi transportul”, spune Claudia Bălan, proprietara Orto-San.

 

Analize posturale în ambele magazine

La magazinele Orto–San oamenii pot face analize posturale, prin care pot afla dacă au devieri de la postura normală a corpului.

Felul în care obișniești să calci sau statul la birou multe ore pe zi pot duce la scăderea tonusului muscular al picioarelor. Prin amprenta piciorului detectezi dacă ai probleme și de unde vin ele.

,,Pentru analiza tălpii avem un scanner, care se foloseşte atât pentru adulţi, cât mai ales pentru copii. E ca un fel de indigo. Pui picioarele acolo și imediat se văd punctele unde sunt probleme. Mai avem un aparat cu care facem examene baropodometrice. Clientul stă desculţ pe o platfomă care înregistrează şi trimite unui soft toate detaliile despre presiunile exercitate de tălpi în poziţie statică şi în mers, pentru a identifica eventuale probleme. Acestea pot fi remediate prin antrenament, kinetoterapie sau cu ajutorul susţinătorilor plantari (orteze), care facilitează distribuția corespunzătoare a greutății corpului. Acest dispozitiv este revoluţionar şi este potrivit pentru toate categoriile de persoane: de la vârstnici la sportivi de performanţă. Aparatul indică ce presiune poate suporta persoana în fiecare picior, modul în care calcă, zona din talpă cu care face contact pe podea, poziţii greşite al piciorului, puncte dureroase etc.”, spune Claudia Bălan.

Magazinele Orto-San sunt singurele locuri din Făgăraș unde se pot face analize posturale cu aceste două tipuri de aparate.

Puteți comanda şi de pe site: www.ortopediata-online.ro

Produsele care există în magazinele Orto–San pot fi găsite pe site-ul www.ortopediata-online.ro (click aici).

Pe site veți găsi toate produsele care se vând, care se închiriază, la ce prețuri, te poți chiar programa pentru o analiză posturală.

Printre dispozitivele care pot fi cumpărate sau închiriate și care există în magazin se numără: scaunele rulante, paturile electrice cu telecomandă şi diferite părţi mobile, cârjele, cadrele de mers, aparatele kinetec pentru gimanstică şi recuperare la picioare, elevatoarele pentru persoanele care nu se pot ridica din pat şi care le sunt necesare şi celor ce le îngrijesc, saltele antiescare, scaune de toaletă.

Gama produselor ortopedice este foarte variată, iar ce nu există în magazin poate fi adus pe comandă. Aici se găsesc de la banalele pansamente pentru plăgi și creme antiinflamatoare, până la bastoane, papuci ortopedici, proteze mamare şi sutiene pentru proteze mamare.

Oamenii care au probleme cu intestinul gros sau care au suferit operaţii şi care trebuie să îşi facă nevoile direct din intestin pot găsi aici aşa numiţii saci stoma.

Nu lipsesc ortezele pre-operatorii şi post operatorii, pernele pentru şezut şi cervicale, uniformele, produsele de igienă pentru îngrijirea zilnică, alezele pentru vârstnici.

Și încălțăminte medicală puteți găsi la Orto–San, iar aici aveți posibilitatea să vă puneți și o talonetă personalizată. ,,O dată pe lună în magazinul nostru vin niște tehnicieni de la Târgu Mureș, care realizează încălțăminte personalizată, atât pentru copii, cât și pentru adulți, iar acest lucru poate fi făcut prin Casa de Asigurări de Sănătate”, spune Claudia Bălan.

Dispozitivele şi tehnica ortopedică prezentate în acest material sunt doar exemplificative, pentru că în magazin se găsesc şi alte produse. Informații puteți obține la telefon: 0770779541.

 

Claudia Ganea – proprietara Orto-San

Aparate de gimnastică pasivă pentru închiriat

În urma diferitelor tipuri de intervenții chirurgicale la nivelul genunchiului, șoldului sau gleznei, majoritatea pacienților evită mișcarea din cauza durerilor resimtițe. Lipsa mișcării determină rigidizarea articulațiilor.

Pentru recuperare pacienții apelează în mod clasic la kinetoterapie obținând rezultate vizibile abia în câteva luni de la intervenție. De aceea, pentru rezultate rapide și garantate, chirurgii ortopezi recomandă mișcarea pasivă continuă încă din a doua zi de la efectuarea intervenției chirurgicale.

,,Această gimnastică pasivă se poate face acasă. Oamenii nu investesc bani să își cumpere un aparat kinetec, pentru că este scump, așa că preferă să îl închirieze. Avem 9 aparate kinetec de închiriat, 8 pentru genunchi și unul pentru gleznă. Chiria costă 55 de lei/zi. Unii oamenii vin cu un program de exerciții indicat de medic, alții ne cer nouă să le facem un program pentru recuperarea piciorului. Practic, pacientul ține aparatul acasă 2-3 săptămâni sau cât dorește el și exersează câte 30 de minute să spunem de două sau de trei ori pe zi. Sunt exerciții de flexie și extensie a piciorului care se fac stând în pat pentru a obține mobilitate în zona operată. Dacă oamenii așteaptă prima dată să se vindece rana și abia apoi merg să facă o recuperare activă, vor pierde grade de extensie sau flexie, de aceea sunt recomandate aceste exerciții pasive încă de a doua zi după operație”, a explicat Claudia.

 

Fotoliu pentru persoanele cu mobilitate redusă

Printre articolele care au fost aduse fizic în magazine sau se pot comanda on-line se numără un fotoliu cu telecomandă, comod şi extensibil, în care bolnavul poate sta ziua şi dormi noaptea.

Este reglabil de la spătar şi până în zona picioarelor, putându-se transforma chiar într-un pat. Atunci când revine în ipostaza de scaun, acest fotoliu îl aduce pe ocupantul lui până aproape în poziţia ridicată, ca să nu mai fie necesară o macara sau braţele unei persoane puternice.

 

Magazin de familie, exemplu de bună practică

Primul magazin Orto-San a fost deschis la Făgăraş în urmă cu 3 ani şi jumătate, de către Claudia Bălan, o făgărăşencă ce a lucrat în domeniul ortopediei vreme de 15 ani, în Italia. Magazinul a fost un exemplu de bună practică şi a atras clienţi din mai multe zone ale ţării, ceea ce a dus şi la crearea unui magazin online (www.ortopediata-online.ro).

Apoi, pentru că produsele au fost competitive, iar din piaţă încă era cerere, a luat fiinţă şi al doilea magazin, cel de vizavi de Sitalul Municipal ,,Dr. Aurel Tulbure”, în apropierea sensului giratoriu de pe DN1.

 

 (Cristina Cornilă)

 

primul magazin Orto-San, str. Doamna Stanca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.