Prinși sub zăpadă în Munții Făgăraș, au fost salvați de salvamontiști


salvamontUn grup de turiști a fost surprins de o avalanșă produsă sâmbătă în Munții Făgăraș. Doi dintre aceștia au fost răniți după ce valul de zăpadă a venit peste ei, însă se pot considera fericiți pentru că  au scăpat cu viață.

Salvamontiștii sibieni și cei din Argeș au intervenit pentru scoaterea celor doi turiști din zona de risc.  Serviciul Salvamont România confirmă, pe pagina oficială de facebook, producerea unei avalanșe: “În urmă cu cca o oră în masivul Făgăraș în zona refugiul Salvamont Argeș și intrarea în tunel s-a produs o avalanșă, două persoane dintr-un grup de cca 15 persoane fiind surprinse de alunecarea de zăpadă și suferind afecțiuni medicale. Intervin salvamontiștii din Sibiu și Argeș și un elicopter SMURD pentru extragerea persoanelor accidentate. Salvamontiștii au pregatit și tărgile de transport pe zăpadă în situația în care recuperarea și evacuarea celor doi nu se poate face cu elicopterul.
Temperaturile foarte ridicate de ieri și astăzi favorizează producerea avalanșelor în majoritatea masivelor din țară”.

Turiștii au fost preluați în siguranță și se pare că viața lor nu este pusă în pericol. Totuși, s-a solicitat intervenția unui elicopter SMURD, pentru că starea turiștilor este alterată. Unul dintre pacienți, o femeie, este în stare ceva mai gravă.

foto: arhivă
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.