Proiecte în desfășurare la Șercaia


Cristinel paltin

Sătenii din comuna Șercaia vor avea, până la sfârșitul acestui an, apă și canalizare. Cel puțin așa promite primarul comunei, Cristinel Paltin, care este încrezător că și această problemă stringentă a oamenilor va fi rezolvată.

 

În comuna Șercaia se lucrează de zor. Și vorbim aici despre proiectele demarate de Primăria Șercaia. Cu toate că primarul comunei, Cristinel Paltin, nu este mulțumit de banii primiți de la Guvern în acest an, 1,5 milioane de lei, totuși acesta declară că nu se bazează pe acești bani, ci pe bani de Uniunea Europeană. „Avem multe în plan în comuna Șercaia și în acest an. Din păcate, banii pe care i-am primit sunt puțini, 1,5 milioane de lei. Însă nu doar noi am primit această sumă, ci fiecare comună din județ. Bani proveniți de la Guvern. Este foarte puțin, bugetul este sărac. Dar am învățat, în acești ani de când sunt primar, să nu mă bazez pe ei, ci pe fondurile europene. Avem nevoie de o infrastructură sănătoasă și suntem pe cale să realizăm acest lucru. Chiar în localitatea Șercaia, până la sfârșitul acestui an, oamenii vor beneficia și de apă și de canalizare. Până în acest moment, oamenii sunt la faza de branșare la rețeaua de canalizare. Probabil va urma vizita finală de la Alba – Iulia. De asemenea, am semnat deja contractul pentru introducerea rețelei de apă și canalizare și în Hălmeag. mai rămâne doar localitatea Vad, și aici mizez pe fondurile europene. Mă mândresc și spun acest lucru și cu voce tare, gradul de coletare la taxe și impozite pentru anul 2014 este de 90%, oamenii sunt conștiincioși“, a decalarat Cristinel Paltin, primarul comunei Șercaia.

 

„Educația, o cale spre viitor“

Și în acest an au fost demarate în comună mai multe proiecte. „Avem în execuție mansardarea la Școala Generală, aici proiectul este început, banii, 500.000 de lei, provin de la Fondul Român de Dezvoltare. De asemenea este în derulare retrocedarea școlii către Biserica Evanghelică“, a mai spus primarul Paltin. Tot în acest an, un alt proiect vizează comunitatea romă din comună, în special tinerii. Este vorba despre proiectul „Educația, o cale spre viitor“, unde implicați sunt Școala Generală din Șercaia și Asociația Romilor din Făgăraș. Proiectul își propune să îmbunătățească accesul copiilor aflați în situații de risc, în special cei de etnie romă, în sistemul de învățământ local, și a tinerilor pe piața muncii. Centrul oferă servicii integrate de educație, asistență socială și consiliere educațională unui număr de 40 de copii, cu vârste între 3 și 15 ani, care trăiesc în pragul sărăciei, sau se află în situații de abandon școlar.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.