Satul Drăguș, într-un joc video


dragus1

Asociația Cele Mai Frumoase Sate din România va lansa, la începutul lunii aprilie, primul joc video de promovare turistică a țării, Play România.

 

 

Ne putem pierde în Labirintul poveștilor din Drăguș

Jocul are un ghid – Mihai – care ne duce în cele mai fascinante locuri de la noi – din Bucovina până la Târgu Jiu, din Oradea în Delta Dunării. “Salut, Eu sunt Mihai și te invit să participi la lansarea primului joc video de promovare turistică din Romania. Voi fi ghidul și prietenul tău într-o călătorie fantastică în cele mai frumoase locuri din țara noastră. Vom vizita muzee, orașe, cele mai frumoase sate din România, vom admira peisaje, vom cânta și ne vom distra. PLAY ROMANIA este un joc educativ, ludic și interactiv de promovare turistică a celor mai frumoase destinații turistice din țara noastră.Ți-ai făcut bagajul ? atunci PLAY ROMANIA…. hai să vizităm câteva locuri pitorești.. iți propun să descoperim – orașele Timișoara, Arad, Oradea, București, să hoinărim prin Delta Dunării, să ne pierdem în Labirintul poveștilor din Satul Draguș, judetul Brasov, și de ce nu, să ne găsim pereche la mare, la Vama Vecheee…. “, își începe prezentarea ghidul jocului, Mihai. „În fiecare oraș sau comună  avem de îndeplinit câteva “misiuni” – fie de adunat comori, fie de salvat animale sălbatice – misiuni care asigură continuitatea jocului și, deci, a călătoriei. Din loc în loc, avem “puncte de informare”, ca pentru orice turist – și, printr-un click, ajungem pe paginile de internet ale centrelor de informare turistică din zona respectivă“, ne-a mai zis ghidul nostru, Mihai.

dragus3

Joc unic în Europa

Nicolae Marghiol, președintele executiv al Asociației, s-a arătat încrezător în succesul jocului pentru că este ceva nou, interesant, complex și ne arată locuri superbe, ce merită văzute. Cu ocazia pre-lansării, el a declarat că Play România este unic la noi, dar și în Europa și este o bună ocazie să ne cunoaștem mai bine țara. “Poți merge cu mașina pe Transfăgărășan, poți cânta colinde de Crăciun în Bucovina sau poți face baie în mare, la Vama Veche. Pe lângă distracție, jocul are o componentă masivă de educație, întrucât ne arată adevăratele comori ale României – biserici, datini, locuri și oameni”. Play România are nevoie de condiții tehnice speciale pentru a fi instalat – procesor și placă video de mare putere. Jocul fost creat de specialiști în programare și are “în spate” o muncă titanică, a unei echipe de profesoniști tineri și entuziaști. Asociația Cele Mai Frumoase Sate din România are ca parteneri în acest proiect câteva consilii județene și mizează și pe anumiți sponsori care  își vor putea afișa logo-urile în România virtuală.

 
One thought on “Satul Drăguș, într-un joc video

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.