Punctul de vedere al Consiliului Judeţean Braşov cu privire la situaţia creată în urma demolării clădirii din Combinat


Consiliul Județean Brașov a transmis un punct de vedere redacției Salut Făgăraș cu privire la situația creată în urma demolării clădirii din Combinat.

Redăm mai jos răspunsul:

Pentru îndepărtarea molozului, curăţarea şi viabilizarea terenului respectiv, la nivelul direcţiei de specialitate a Consiliului Judeţean Braşov au fost solicitate oferte de la firmele de salubrizare care operează în municipiul Făgăraş. În momentul de faţă se desfăşoară procedurile privind încheierea contractului de servicii. Procedurile vor fi urgentate, astfel încât în cel mai scurt timp problema să fie rezolvată”.

Reamintim că respectiva clădire a fost demolată de către autoritățile din județ, însă mizeria rezultată în urma acestei acțiuni nu a fost strânsă. Ca atare, reprezentanții Partidei Romilor din Făgăraș au organizat luni, 10 mai, o ședință chiar pe ruinele clădirii, în semn de protest față de lipsa de reacție a Consiliului Județean Brașov în legătură cu mizeria, lăsată de ei, în urma demolării clădirii din cartierul Combinat.

Clădirea a fost construită în urmă cu mai bine de 10 ani, investiția s-a ridicat la 2 milioane de lei, bani de la Consiliul Județean Brașov. Inițial s-a dorit a fi un centru social pentru copiii din familiile nevoiașe, însă nu a fost dat spre folosință și a rămas în paragină.

La începutul lunii martie plafonul clădirii s-a prăbușit. Ulterior, Consiliul Județean Brașov a demolat clădirea.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.