Alte 11 străzi intră în plin proces de modernizare! Astăzi s-a predat amplasamentul


  • Alte 11 străzi din municipiu vor intra în plin proces de modernizare în perioada următoare. Astăzi a fost predat amplasamentul, iar constructorul a declarat că lucrările vor începe în câteva zile.

Alte 11 străzi din municipiu vor intra în plin proces de reabilitare. În luna decembrie 2020 a fost semnat contractul de finanțare, iar astăzi a fost predat amplasamentul către firma câștigătoare.

Vor fi reabilitate și modernizate carosabilul, trotuarele (unde este cazul) și spațiile verzi de pe străzile:
1. 1 Decembrie 1918
2. Salcâmului (tronson I și II)
3. Titu Perția
4. Sf. C-tin Brâncoveanu
5. Azotului
6. Câmpului Nou
7. Vasile Alecsandri
8. Nicolae Bălcescu (tronson II și III)
9. Mihai Eminescu (tronson II)
10. Inochentie Micu Klein
11. Uniunii.

Prima stradă care va fi reabilitată este strada Salcâmului. Lucrările aici vor începe deja de săptămâna viitoare.

Gheorghe Sucaciu, primar municipiul Făgăraș

,,Este un proiect cu finanțare europeană, Programul Operațional Regional, măsura 13.1. Pe acest proiect avem prinse 11 străzi și 14 tronsoane. Ca si prioritate în acest proiect este realizarea străzii Salcâmului 1 și 2. De asemenea, toate străzile vor trebuie modernizate în 12 luni de la începerea lucrărilor. Astăzi am predat terenul, am dat ordin de începere, iar constructorul se organizează și va începe pe strada Salcâmului, urmând strada Titu Perția, Inochentie Micu Klein și celelalte străzi într-o anumită ordine”, a declarat primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu.

Ion Molete, administrator firma EUROPAN PROD

,,Este o procedură în cadrul proiectului de predare a amplasamentului, lucru pe care l-am făcut astăzi, pentru străzile ce vor intra în modernizzre, pe finanțare POR. Este un proiect ce se întinde pe un an de zile. Predarea se va face eșalonat, în funcție de amplasamentul care se va elibera pe fiecare stradă în parte. Am și realizat un grafic de execuție, pe care dorim să îl respectăm. Acum avem perioadă de mobilizare de 5 zile, asta înseamnă că lucrările efectiv vor începe săptămâna viitoare. Prima stradă – Salcâmului”, a declarat Ion Molete, administratorul firmei EUROPAN PROD.

Laura Mihaiu, manager proiect, Primăria Făgăraș

,,S-a predat amplasamentul pentru componenta B a proiectului ,,Modernizare Școala Generală nr 7 și a rețelei de străzi urbane”, componentă formată din 11 străzi. Componenta B o reprezintă reabilitarea străzilor menționate. Depunerea proiectului s-a realizat în 2018, în 2020 a fost semnat contractul de proiectare și execuție, iar astăzi predăm amplasamentul constructorului. Urmează să înceapă lucrările pe strada Salcâmului”, a declarat Laura Mihaiu, consilier Primăria Făgăraș, manager de proiect.

Contractul câștigat de Asocierea EUROPAN PROD (Lider) – IMPECABIL – ROUTE CONCEPT – RIA DESIGN CONSULTING are o valoare de 7.466.358,35 de lei (fără TVA) și o durată de 15 luni (proiectare și execuție).

(Alina ROMAN)
One thought on “Alte 11 străzi intră în plin proces de modernizare! Astăzi s-a predat amplasamentul

  1. Fagaras mai mult praf decat oras

    Poate reusiti sa “modernizati” cu niste asfalt iesirea spre sibiu care e decopertata/plina de gropi de vreo 2 ani…eventual asfaltati cap coada c***tul ala de bulevard raspeticit, a muresanu…etc in loc sa umpleti de borduri strazi de interes municipal precum salcamului!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.