Reușite pentru doi tineri sportivi făgărășeni. Cătălin Buta și Alexandro Stroia, pe podium la competiții de ciclism și alergare montană


Alexandro Stroia (21 de ani) și Cătălin Buta (19 ani) reusesc să impresioneze la fiecare competiție sportivă la care participă. Au reușit să se impună la ultimele și au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Alexandro Stroia a ocupat prima poziție a clasamentului la Subcarpați Trail Run, la proba cross, competiție de alergare montană ce a avut loc în acest an în luna mai. Competiția s-a desfășurat în Pădurea Goruna, zona Subcarpaților de Curbură.

De asemenea, la Retezat Skyrace, competiție ce a avut loc în 18 iunie, la Cheile Buții, Uricani, Hunedoara, a ocupat locul al II-lea.

Iar la competișia de alergare montană Marathon Legendere Nemirei, din 2 iulie, organizat la Slănic Moldova, făgărășeanul a ocupat tot primul loc (vezi foto sus). De menționat aici este și performanța altui făgărășean, Mihai Marciuc, care a ocupat locul al III-lea (vezi foto sus stânga – Mihai Marciuc).

Pe Alexandro îl știm foarte bine, este sportivul care, de 1 decembrie 2020, a alergat în jurul Cetății Făgăraș 102 km, în cinstea împlinirii celor 102 ani de la Marea Unire. Alexandro are 21 ani și este student al unei facultăți de educație fizică. Este legitimat ca sportiv la CSA Steaua București.

Și Cătălin Buta, un tânăr ciclist din Făgăraș, a cucerit prima poziție a clasamentului la competițiile sportive de ciclism organizate doar în ultima perioadă.

Amintim aici de Campionatul X-Man România – locul I la ștafetă, masculin, proba HalfronMan, Locul I cu echipa de șosea Giotti Victoria la King of Făgărașan și locul al IV-lea la Campionatul Național de Șosea, under 23, la proba fond.

Acum, sportivul se pregătește intens pentru competiția de ciclism ce va avea loc în Ținutul Secuiesc, în luna august.

,,La competiția King of Făgărășan am avut șansa să particip, pentru prima oară, alături de echipa de șosea la care sunt înscris, Giotti Victoria. Acum am primit convocare de la echipă să particip la Tour of Szekerland – Turul Ținutului Secuiesc. Va avea loc între 8 și 13 august și va fi primul meu tur ciclist de șosea, o oportunitate enormă pentru mine’’, spune Cătălin Buta.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.